Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

drosopigi sina 13

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με μπροστάρη τον εφημέριο π. Νικόλαο Φορτομάρη και με συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, στην είσοδο του οικισμού Δροσοπηγή στη Φλώρινα, την Τρίτη το απόγευμα 6 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε προς ευλογία των πιστών, ο Αρχ. Μάξιμος Γεωργόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης , κατόπιν ευλογίας του οικείου του Ποιμενάρχη κ. Παύλου.

Στη συνέχεια κλήρος και λαός, υπό τους ύμνους της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Φλώρινας, λιτάνευσαν το Ιερό Λείψανο προς στο προαύλιο της εκκλησίας όπου πραγματοποιήθηκε δέηση υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού.

Ακολούθησε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας εντός το ναού, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Μάξιμος αναφερόμενος αναλυτικά και με θεολογικό τρόπο στον βίο της Αγίας Αικατερίνης.

Λίγο πριν την απόλυση ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος ευχαρίστησε αρχικά τους Μητροπολίτες Φλωρίνης και Κοζάνης, με την ευλογία των οποίων πραγματοποιήθηκε μια επιθυμία ετών των κατοίκων της περιοχής, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του π. Μαξίμου ο οποίος μετά χαράς προσκόμισε το Ιερό απότμημα προς ευλογία των πιστών.

Ακόμα ευχαρίστησε όλους του εμφανείς και αφανείς συντελεστές που κοπίασαν ποικιλοτρόπως, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς η Αγία Αικατερίνη να πρεσβεύει για όλους και για τις οικογένειές τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 286800
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: