Η εορτή του Αγίου Τρύφωνος στη Σλοβακία

Την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε την ενορία της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο μικρό χωριό Pozdišovce νομού Μιχαλόβτσε για να παρουσιάσει επίσημα στην εκκλησιαστική κοινότητα τον νέο ιερατικώς προϊστάμενό της, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ίβο Ozimanič.
Στο κήρυγμά του μετά το Ευαγγέλιο, ο Σεβασμιώτατος ενθάρρυνε όλους να ζήσουμε ευσυνείδητα την προ της Τεσσαρακοστής περίοδο, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτελεί κάλεσμα για την ελευθερία από την περιττή και υποκριτική κριτική των άλλων.
«Όλοι έχουμε επιτρέψει στο κακό να καταστρέψει την πνευματική μας υγεία και όλοι χρειαζόμαστε μια ζωογόνο συνάντηση με τον Χριστό, τον Νικητή του θανάτου. Ας σταματήσουμε λοιπόν να ασχολούμαστε με τις αδυναμίες των άλλων και, με τη βοήθεια του Θεού, ας εργαστούμε λίγο και πάνω στον εαυτό μας», πρόσθεσε ο κ. Γεώργιος.
Εφόσον η πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου συμπίπτει επίσης με τη λειτουργική μνήμη των αγίων μαρτύρων Τρύφωνα και Περπέτουας και Φελικιτάτης της Καρχηδόνας, τέθηκαν σε προσκύνηση πιστών αποτμήματα των ιερών λειψάνων τους από το Μητροπολιτηκό Σκευοφυλάκιο.





