Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/01 14:00

mixalupoleos

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


«Δεν υπάρχει κάποιο είδος Υπερεκκλησίας, που ασκεί εξουσία στις υπόλοιπες. Πότε στην ιστορία της Εκκλησίας δεν έχει χορηγηθεί αυτοκεφαλία σε σχισματικές ομάδες χωρίς την έγκριση της κανονικής εκκλησίας» - δήλωσε ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιος σε συνέντευξή του σε Ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ακόμη ότι «ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές της Ουκρανίας χρησιμοποιούν την Εκκλησία για πολιτικούς σκοπούς, και για να καλύψουν τις αμαρτίες τους είναι πραγματικά απίστευτο».

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, διευκρίνισε ότι μετέβη στην Ουκρανία ως προσκυνητής, και να προσευχηθεί με τον ουκρανικό λαό για τον πειρασμό που βιώνει τον τελευταίο καιρό.

«Είναι απίστευτο το γεγονός ότι στην Ευρώπη του 21ου αιώνα - και η Ουκρανία είναι μέρος της Ευρώπης – να μπορούν να συμβούν τέτοια πράγματα» - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ξέρετε τι είναι χειρότερο; Όταν οι αρχές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την Εκκλησία για να καλύψουν την απληστία τους, και να αποκτήσουν κάποιο ιερό καθεστώς ενώπιον του λαού. Και ερωτώ: Χρειάζεται τώρα μια θρησκευτική σύγκρουση στην Ουκρανία;»

«Επαναλαμβάνω ότι αυτό που συμβαίνει στον 21ο αιώνα είναι απίστευτο! Αυτό δεν είναι ούτε ελευθερία, ούτε δημοκρατία» απαντώντας στους ισχυρισμούς του Προέδρου Ποροσένκο ότι η Ουκρανία κινείται προς την Ευρώπη.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος υπογράμμισε ότι το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία πρέπει να επιλυθεί χωρίς την παρέμβαση των κρατικών δομών και μόνο με πανορθόδοξη συναίνεση.

Ο Σεβασμιώτατος ξεκαθάρισε ότι για τον λόγο αυτό, η θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, παραμένει αμετάβλητη.

«Στην Ιερά Σύνοδο του Ιουνίου εξετάσαμε το ζήτημα της Ουκρανίας, και είπαμε ότι πρέπει να επιλυθεί Πανορθοδόξως και βάση των Ιερών Κανόνων, και χωρίς την παρέμβαση του Κράτους» - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως.

Τέλος ο Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση των κρατικών αξιωματούχων σε θέματα της Εκκλησίας, ειδικά σε μια δημοκρατική κοινωνία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Εμφανίσεις: 301090
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: