Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/01 16:51

tsexias1

Για την Romfea.gr | Νικολέττα Γεωργακοπούλου


Την υποστήριξή τους, προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, εκφράζουν οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας, κ. Χριστόφορος, μιλώντας στο Πρακτορείο TASS, ανέφερε ότι "οι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας υποστηρίζουν την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας".

"Προσευχόμαστε για την ενότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, ο οποίος προσπαθεί να ρυθμίσει την κατάσταση, σύντομα θα αρχίσουν να επιλύουν το θέμα της Ουκρανίας με βάση την αμοιβαία κατανόηση».

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας, κ. Χριστόφορος, εξέφρασε επίσης την "βαθύτατη λύπη για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως".

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρο, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια Ορθόδοξη κοινότητα, αφού αυτό δεν διευκολύνει την ειρήνη στην Ουκρανία.

"Ο αριθμός των ορθόδοξων που πηγαίνουν τακτικά Εκκλησία στην Τσεχία και τη Σλοβακία αυξάνεται λόγω του αυξημένης εισροής μεταναστών από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες" δήλωσε επίσης ο πρώην Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: "Πρώτα απ' όλα, αυτό αφορά τους Ουκρανούς και, πιο συγκεκριμένα, τους μετανάστες από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι πιστοί αυτού του είδους στις Εκκλησίες μας».

Τέλος κ. Χριστοφόρος, επεσήμανε ότι ο αριθμός των ουκρανών μεταναστών είχε αυξηθεί μετά την κρίση του 2014, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες της Ουκρανίας, που ανησυχούν για την κατάσταση στη χώρα τους, «μετακινούνται προς την Τσεχία και τη Σλοβακία με όλη την οικογένειά τους και ακολουθούν την Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας».

Εμφανίσεις: 303936
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: