Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/11 00:01

tsexias episkopos biktor

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και Μητροπολίτη πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβο, είχε ο Επίσκοπος Μπαρισέβσκ κ. Βίκτωρ της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Μητροπολίτη Τσεχίας, στην οποία παρέστηκαν Ιεράρχες και Κληρικοί των δύο Εκκλησιών.

Ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ουκρανίας μετέφερε προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς καθώς και την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη προς το πρόσωπό του.

Επίσης ο Επίσκοπος Βίκτωρ ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Ραστισλάβο για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και για την επίσημη στάση που τηρεί η Κανονική Εκκλησία.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την αδελφή Εκκλησία της Ουκρανίας. Προσευχόμαστε και υποστηρίζουμε την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο» - τόνισε μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Τέλος ο κ. Ραστισλάβος ανέφερε: «Πιστεύουμε και ελπίζουμε σε σοφές αποφάσεις της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία. Η ιστορία πάντα μας δείχνει, ότι η κρατική παρέμβαση σε υποθέσεις της Εκκλησίας δεν έχουν τελειώσει με επιτυχία, αφού ένα προσωρινό όφελος δεν μπορεί να γίνει αιτία καταπάτησης των ιερών κανόνων».

Εμφανίσεις: 303771
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: