Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/09 19:05

bostron4

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την λύπη του για την καταδικαστική απόφαση κατά του Μητροπολίτη Τούλτσιν κ. Ιωνάθαν, εξέφρασε με επίστολή του ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος στην επίστολή του, κάνει λόγο για τις διώξεις που υφίστανται Ιεράρχες, κληρικοί και πιστοί της Εκκλησίας της Ουκρανίας, από τις κρατικές αρχές και από τους Εκπροσώπους της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Περνώντας αυτή τη δοκιμασία, μην ξεχνάτε τα λόγια του Κυρίου που λέει: «βλέπετε μὴ πλανηθῆτε· πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες ὅτι ἐγώ εἰμι καὶ ὁ καιρὸς ἤγγικε. μὴ οὖν πορευθῆτε ὀπίσω αὐτῶν. ὅταν δὲ ἀκούσητε πολέμους καὶ ἀκαταστασίας, μὴ πτοηθῆτε· δεῖ γὰρ ταῦτα γενέσθαι πρῶτον, ἀλλ᾿ οὐκ εὐθέως τὸ τέλος. τότε ἔλεγεν αὐτοῖς· ἐγερθήσεται ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατὰ τόπους καὶ λιμοὶ καὶ λοιμοὶ ἔσονται, φόβητρά τε καὶ σημεῖα ἀπ᾿ οὐρανοῦ μεγάλα ἔσται. πρὸ δὲ τούτων πάντων ἐπιβαλοῦσιν ἐφ᾿ ὑμᾶς τὰς χεῖρας αὐτῶν καὶ διώξουσι, παραδιδόντες εἰς συναγωγὰς καὶ φυλακάς, ἀγομένους ἐπὶ βασιλεῖς καὶ ἡγεμόνας ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός μου· ἀποβήσεται δὲ ὑμῖν εἰς μαρτύριον. (Κατ. Λουκά: 21: 8-13). Με τις ψεύτικες καταγγελίες τους, με την αναπόφευκτη αρπαγή περιουσίας και την προσωπική σας φυλάκιση για πέντε χρόνια, όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, σας φέρνουν έτσι πιο κοντά στον Χριστό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τιμόθεος.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Βόστρων προσθέτει: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτές τις ημέρες και πάντα η σκέψη και η ταπεινή μου προσευχή θα είναι κοντά σας».

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο κ. Τιμόθεος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θυμάμαι τα φοιτητικά μας χρόνια στη Θεολογική Ακαδημία του Λένινγκραντ, όπου υπήρξατε αφοσιωμένος στην Εκκλησία όταν την καταδίκασε το άθεο κράτος της Σοβιετικής Ένωσης, το θάρρος σας να λάβετε τους μοναχικούς όρκους και στη συνέχεια την χειροτονία. Ακόμη θυμάμαι τον ζήλο σας, αλλά και τα αξιόλογα επιτεύγματά σας στην εκκλησιαστική μουσική και σύνθεση. που αποτελούν δείγμα της αγάπης του Χριστού».

«Είμαι πεπεισμένος ότι εσείς προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι αδελφοί στην Ουκρανία που υποβάλλονται σε έναν ανελέητο διωγμό, έχετε βαθιά πίστη, υπομονή και θάρρος ώστε να ακολουθήσετε το παράδειγμα πολλών αγίων, ομολογητών και ιεραρχών - νεομαρτύρων» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος διαβεβαιώνει τον κ. Ιωνάθαν ότι οι προσευχές όλων θα τους ενισχύει πνευματικά και σωματικά, ώστε να υπομείνουν την αδικία και τις δυσκολίες που υφίστανται.

Εμφανίσεις: 257230
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: