Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/06 18:39

Kievo Pecherskaya

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Να εγκαταλείψουν την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου εντός τριών ημερών, ζητά από τους μοναχούς με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Ολεξάνταρ Τκατσένκο.

Σύμφωνα με τον κ. Τκατσένκο η επιτροπή του υπουργείου ολοκλήρωσε την επιθεώρηση της Κάτω Λαύρας και ζήταει τώρα από την Εκκλησία της Ουκρανίας να εκκενώσει το μοναστήρι και να την επιστρέψει στην υπηρεσία Αποθεματικού.

Επίσης, ο κ. Τκατσένκο αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Εκκλησία της Ουκρανίας δεν εκκενώσει την Λαύρα θα ακολουθήσει δικαστήριο το οποίο θα εκδώσει απόφαση για άρση του συμβολαίου.

Την ανακοίνωση του κ. Τκατσένκο σχολιάσε ο επικεφαλής του Τμήματος Πληροφορίων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κλήμης, ο οποίος τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια για την Λαύρα.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι συχνά ο κ. Τκατσένκο εκφράζει ψεύδη σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δηλώσεις του Υπουργού έρχονται σε αντίθεση με τις ενέργειες του ίδιου του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Ο κ. Τκατσένκο λέει ότι η Πράξη αποδοχής και μεταβίβασης της περιουσίας της Λαύρας έχει υπογραφεί και συνεχίζει λέγοντας ότι το μοναστήρι αρνήθηκε να υπογράψει την Πράξη αποδοχής και μεταβίβασης της περιουσίας της Λαύρας. Προφανώς, ο κ. Τκατσένκο υπέγραψε αυτή την πράξη με τον εαυτό του», πρόσθεσε κλέινοντας ο Μητροπολίτης Κλήμης.

eggrafo tkaksenko

Εμφανίσεις: 301667
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: