Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/05 18:32

nezim klimis

Ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μητροπολίτης Νέζιν και Πριλούκι κ. Κλήμης διέψευσε τη δήλωση του διευθυντή του Εθνικού πάρκου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» Μ. Οστάπενκο, ότι δήθεν μερίδα μοναχών της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προσχώρησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Ενημερώνω τους αδελφούς της Ιεράς Μονής και με βεβαιότητα μπορώ να ισχυρισθώ ότι ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού πάρκου έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα. Εκτός του πρώην Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου κανείς από τους αδελφούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου δεν μεταπήδησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ούτε ο παπαγάλος -Κέσα- δεν εξέφρασε την επιθυμία να εγκαταλείψει τη Λαύρα και να αλλάξει τις θρησκευτικές τους παραδόσεις» - τόνισε χαριτολογώντας ο κ. Κλήμης.

Να αναφερθεί ότι ο παπαγάλος Κέσα ήταν το πρώην κατοικίδιο του Αρχιμανδρίτη Αβρααμίου Λότις, του μόνου μέχρι σήμερα μοναχού της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο οποίος προσχώρησε στην Αυτοκέφαλης Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος διόρισε τον αρχιμανδρίτη Αβραάμιο νέο «καθηγούμενο» της Λαύρας, όμως σε δύο μήνες ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης εγκατέλειψε το παπαγαλάκι στο κελί του και οι αδελφοί της Μονής ανέλαβαν την φροντίδα του (σ.σ. ο ίδιος έκανε αγωγή για κλοπή).

Ως νέος «καθηγούμενος» της Λαύρας ο Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού για την αφαίρεση κτηρίων από τη Μονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης Αβραάμιος έρχεται στην Ιερά Μονή με το ίδιο όχημα, το οποίο η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας μετάφερε τους πιστούς για ανακρίσεις.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τον εν λόγω Αρχιμανδρίτη πάντα τον συνοδεύουν πολυπληθείς φύλακες με πολιτική στολή, κατά πάσα πιθανότητα, πράκτορες της ως άνω Υπηρεσίας.

Ο ασκών χρέη διευθυντή του Εθνικού πάρκου «Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου» Μ. Οστάπενκο ανέφερε στο Ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι5» ότι μέρος των κτηρίων, που κατασχέθηκε από τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου προγραμματίζεται να παραχωρηθεί για στέγαση του κέντρου αποκατάστασης των Ουκρανών στρατιωτικών.

Τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Οστάπενκο η Ιερά Μονή καλείται να γίνει «ισχυρός πολιτιστικός προμαχώνας στην πληροφοριακή και πολιτιστική αντίσταση σε όσα πράττει η Ρωσία».

Εμφανίσεις: 244237
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: