Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/04 15:26

laura paulos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Έρευνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 1 Απριλίου 2023 από τις Ειδικές Μυστικές Υπηρεσίες (SBU) της Ουκρανίας, στην κατοικία του Καθηγουμένου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτη Βίσγκοροντ κ. Παύλο.

Σύμφωνα με το ένταλμα της SBU ο Μητροπολίτης Παύλος κατηγορείται για παραβίαση ισότητας των πολιτών (σε σχέση με την καταδίκη του ουκρανικού σχίσματος) και «Αιτιολόγηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αμέσως μετά την έρευνα ο Μητροπολίτης Παύλος, οδηγήθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) για ανάκριση, μετά την οποία πιθανότατα θα τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Κατά την έρευνα στη ο Μητροπολίτης Παύλος αντέκρουσε τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ ενημέρωσε τους πιστούς λέγοντας: «μου είπαν ότι συνεργάζομαι με τη Ρωσία, ότι έβρισα τον πρόεδρο… Ποτέ στη ζωή μου δεν συνέβη αυτό και δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν έβρισα ούτε τον Πρόεδρο, ούτε τα παιδιά του. Είπα μόνο τα λόγια του Ευαγγελίου ότι τα δάκρυά μας δεν θα πέσουν στο έδαφος, αλλά θα πέσουν στα κεφάλια εκείνων που προκάλεσαν αυτές τις ταραχές».

Ο Μητροπολίτης Παύλος μίλησε επίσης και για τους προβοκάτορες που ήρθαν χθες στη Λαύρα των Σπηλαίων, μεταξύ των οποίων ήταν και σατανιστές.

«Χθες ήρθαν κάτι νέοι, θα ήταν πάνω από 100 άτομα και φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: "Δώστε μας την ευκαιρία να ακούσουμε τον Σατανά. Ας μιλήσουμε με τον Σατανά". Και σήμερα μας κατηγορούν για πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να υπομείνουμε να προσευχόμαστε και να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα, και τότε ο Θεός θα τους κρίνει και θα μας βοηθήσει όλους» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παύλος.

Χθες, Παρασκευή 31 Μαρτίου, χιλιάδες πιστοί προσευχήθηκαν στο έδαφος της Λαύρας Κιέβου, οι οποίοι ήρθαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο Μοναστήρι.

Επίσης, κοντά στα τείχη του μοναστηριού συγκεντρώθηκαν περίπου εκατό άτομα νεαρών από εξτρεμιστικές οργανώσεις για να «απελευθερώσουν» τη Λαύρα από τους μοναχούς.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν πως οι νεαροί έκαναν σατανικά σύμβολα, μιλούσαν για τις παγανιστικές τους πεποιθήσεις, ενώ συμπεριφέρθηκαν προκλητικά και προκάλεσαν τους πιστούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Λαύρα, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ονούφριος και συλλειτουργούσε ο Μητροπολίτης Παύλος οι αξιωματικοί της SBU ήταν παρών δίπλα στον άμβωνα.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος στο κήρυγμά του σύγκρινε τη κατάσταση της Λαύρας Κιέβου με την ιστορία του Ακαθίστου Ύμνου, όταν η Κωνσταντινούπολη πολιορκήθηκε από εχθρούς, αλλά έλαβε την προστασία της Μητέρας του Θεού.

«Σήμερα σύννεφα δοκιμασιών συγκεντρώθηκαν πάνω από την Ιερά Μονή μας. Και προσευχόμαστε στη Μητέρα του Θεού να τα διαλύσει και να παραμείνει η Αγία Λαύρα στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μας, να συνεχίσουμε εδώ να προσευχόμαστε για την Ουκρανία, για τον πρόεδρο, για το στρατό, για όλο τον λαό και για ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί οι μοναχοί είναι άνθρωποι που προσεύχονται πρωτίστως για την πατρίδα τους, αλλά και για όλο τον κόσμο, γιατί όλος ο κόσμος είναι μια μεγάλη οικογένεια που δημιούργησε ο Θεός. Η αμαρτία δίχασε τον κόσμο, αλλά ο Θεός θέλει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ότι είμαστε παιδιά του Θεού και να ενωθούμε στην αγάπη μας προς τον Θεό και καθενός προς τον άλλον» - τόνισε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Εμφανίσεις: 300048
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: