Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/05 13:35

sviatoslav porosenko

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επένδυσε 100 χιλ. δολάρια για την ανέγερση του κτιρίου νέου κολλεγίου του Ουκρανικού Καθολικού Πανεπιστημίου στο Λβιβ, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Ουκρανικού Καθολικού Πανεπιστημίου στο Facebook.

Ο κ. Ποροσένκο εκτίμησε ιδιαίτερα το ηθικό κύρος των επικεφαλής και των ιεραρχών της Ουκρανικής Ελληνο-καθολικής Εκκλησίας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και στηρίζουν το Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο.

«Για μένα πάντα ήταν και παραμένει σημαντικό ότι πίσω από την ενσάρκωση αυτής της αποστολής βρίσκονταν άνθρωποι με μεγάλο ηθικό κύρος – αρκεί να μνημονεύσω τον Δεσπότη Λιουμπομίρ Γκουζάρ, τον Μέγα Καγκελάριο Μακαριώτατο Σβιατοβλάβ, τον πολυετή πρύτανη και εν ενεργεία πρόεδρο Δεσπότη Μπορίς Γκουτζιάκ. Χωρίς υπερβολή μπορώ να σας πω ότι το όραμά τους δημιούργησε ένα νέο φαινόμενο όχι μόνο στο πεδίο της εκπαίδευσης, αλλά και σε όλη την κοινωνική ζωή» - τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακόμη ο Πέτρο Ποροσένκο επαίνεσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα γιατί διατηρεί το δικό του αποκλειστικά εθνικό χαρακτήρα, σημειώνοντας πως: «Είναι σημαντικό ότι πρόκειται για ουκρανικό πανεπιστήμιο, καθώς εκεί διδάσκουν και σπουδάζουν άνθρωποι από διάφορες γωνιές της Ουκρανίας».

Επίσης ο πρ. Πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι το πανεπιστήμιο, πέραν άλλων ειδικοτήτων, παρέχει ποιοτική εκπαίδευση «στους τομείς της επιχειρηματικής διαχείρισης, της δημόσιας και κοινωνικής διοίκησης».

«Το Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί την ανανέωση και ταυτόχρονα την αναγέννηση των παραδόσεων της ουκρανικής εκπαίδευσης» – δήλωσε ο κ. Ποροσένκο.

Τέλος να αναφερθεί ότι το Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε από την Ουκρανική Ελληνο-καθολική Εκκλησία το 2002. Είναι το πρώτο και προς το παρόν το μοναδικό καθολικό πανεπιστήμιο στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Εμφανίσεις: 219275
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: