Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/02 16:40

epyskop Filaret 01Ο Επίσκοπος Ανατολικής Μολδαβίας Φιλάρετος

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο λεγόμενο "Πατριαρχείο" Κιέβου επέστρεψε ο Επίσκοπος Ανατολικής Μολδαβίας και Φαλέστ κ. Φιλάρετος, μέχρι πρότινος Επίσκοπος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν του "Πατριαρχείου" Κιέβου, ο Επίσκοπος Φιλάρετος αποχώρησε από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Ο Επίσκοπος Ανατολικής Μολδαβίας με επιστολή του, προς τον επίτιμο "Πατριάρχη" Φιλάρετο, ζητούσε την αποκατάστασή του και επιστροφή στην Εκκλησία της Ουκρανίας του "Πατριαρχείου" Κιέβου.

Το αίτημα του Επισκόπου Φιλαρέτου έγινε αποδεκτό από τον Πατριάρχη Φιλάρετο, όπου η Επαρχία του επανήλθε στο "Πατριαρχείο" Κιέβου.

Να αναφερθεί ότι ο Επίσκοπος Ανατολικής Μολδαβίας, γίνεται ο τρίτος Ιεράρχης, που αποχώρησε από την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την σημερινή επιστροφή του Επισκόπου Φιλαρέτου, το λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου απαριθμεί 10 Ιεράρχες.

Εμφανίσεις: 300901
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: