Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/06 14:20

press filaretos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την ώρα που ο Μητροπολίτης Επιφάνιος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται στο Φανάρι για την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ουκρανία ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος αποφάσισε να συγκαλέσει μια άτυπη Σύνοδος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα το BBC ο Φιλάρετος, δηλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα συγκαλέσει Τοπική Σύνοδο στις 20 Ιουνίου για να ακυρώσει αποφάσεις της Ενωτικής Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Κίεβο.

"Για την Ουκρανική Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κιέβου! Θα αποδείξουμε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου ήταν, είναι και θα είναι ζωντανό" ανέφερε μεταξύ άλλων ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος.

Επίσης κατά τη διάρκεια του σημερινού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε, το λεγόμενο Πατριαρχείο Κιέβου, ενέκρινε έκκληση προς τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι με αίτημα «την υποστήριξη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου από οποιαδήποτε επίθεση».

"Ο Επιφάνιος είναι υπηρέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και αυτό φάνηκε από την χειροτονία του Έλληνα βοηθού Επισκόπου. Ο Επίσκοπος θα μεταφέρει εντόλες από το Πατριαρχείο, αλλά και θα ενημερώνει το Πατριαρχείο για την εσωτερική κατάσταση της Ουκρανίας. " - δήλωσε ο Φιλάρετος Ντενισένκο.

Εμφανίσεις: 301056
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: