Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/05 15:44

filaretos epifanios1

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όπως είχε γράψει η Romfea.gr από την Τετάρτη 22 Μαϊου, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμ. Επιφάνιο Δημητρίου σε Επίσκοπο Ολβίας.

Στο ανακοινωθέν της η Ιερά Σύνοδος τόνισε «η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας καθοδηγείται απο την Αγία Γραφή, την Παράδοση, τους Ιερούς Κανόνες και τον Καταστατικό Χάρτη που εγκρίθηκε από την Ενωτική Σύνοδο του 2018 και εκχωρήθηκε στον Τόμο της Αυτοκεφαλίας τον Ιανουάριο του 2019».

«Η Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί την εσωτερική ενότητά της και καλεί όλους, Επισκόπους, κληρικούς και πιστούς τα όποια ζητήματα προκύπτουν, να συζητιούνται και να επιλύονται με πνεύμα αδελφικής αγάπης, αποφεύγοντας παράλληλα την υποκίνηση σε εχθρότητα, αντιπαράθεση και διχασμό» προσθέτει η Ιερά Σύνοδος.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στον Προκαθήμενο, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο.

Τελος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Φιλάρετος υποσχέθηκε στην Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να συμμορφωθεί.

autokefali oukranias 1

autokefali oukranias 1

autokefali oukranias 1

autokefali oukranias 1

autokefali oukranias 1

Εμφανίσεις: 300777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: