Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019

epithesi klirikou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τραγικές εικόνες κάνουν τον γύρω του διαδικτύου εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με την εκκλησιαστική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία

Την Τρίτη 10 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Βίνιτσας κ. Βαρσανούφιος της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό Μαχνίβκα στη Βίνιτσα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Βαρσανούφιος πραγματοποίησε επίσκεψη σε Ναούς της περιοχής, ώστε να βρεθεί κοντά στους πιστούς και να τους ευλογήσει.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσανούφιος επισκέφθηκε ναό της Μητροπόλεως στο χωριό Γκιουρίτσι, όπου εκεί με πρωτοβουλία του εφημερίου ο Ναός παραμένει κλειστός.

Κατά την παραμονή του ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσανούφιος είχε σύντομη συνομιλία με τους πιστούς, παρουσία όμως κληρικών και πιστών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρσανούφιος με πιστούς πραγματοποιήσε μια σύντομη προσευχή έξω από τον Ναό, που είχε ως αποτέλεσμα κληρικός της Ουκρανικής Εκκλησίας να φωνάζει "ντροπή".

Η άμεση επέμβαση των πιστών και της αστυνομίας της Επαρχίας Βίνιτσας απεσώβησαν τα χειρότερα, αφού ο εν λόγω κληρικός επιτέθηκε στον κ. Βαρσανούφιο με σκοπό να τον χτυπήσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το γεγονός:

barsanoufios 1

barsanoufios 1

barsanoufios 1

Εμφανίσεις: 300906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: