Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/01 00:22

Ukraine kiev church

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας δημοσιεύτηκε η απόφαση, με την οποία αναγκαστικά η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, και όλων των Επαρχιών και Ενοριών πρέπει να προβούν σε αλλαγή ονόματος. (κατάλογος)

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr δημοσιεύει παρακάτω την απόφαση:

Ως αποτέλεσμα της θρησκειολογικής εξέτασης, η οποία διεξήχθη από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας σύμφωνα με το Τμήμα Β΄ των «Μεταβατικών και ακροτελεύτιων διατάξεων του Νόμου της Ουκρανίας, Περί τροποποιήσεων στο άρθρο 12 του Νόμου της Ουκρανίας 'Περί ελευθερίας της συνειδήσεως και των θρησκευτικών οργανώσεων' που αφορούν στο όνομα των θρησκευτικών οργανώσεων (ενώσεων) οι οποίες εντάσσονται στη δομή (αποτελούν ένα μέρος) μιας θρησκευτικής οργάνωσης (ένωσης), το κυβερνητικό κέντρο (διαχείριση) της οποίας βρίσκεται έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας σε Κράτος, που αναγνωρίστηκε από το νόμο ως αυτό το οποίο διέπραξε στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας ή/και προσωρινά κατείχε ένα μέρος του εδάφους της Ουκρανίας» σχετικά με καταχωρημένα καταστατικά των θρησκευτικών οργανώσεων (ενώσεων) για να διαπιστωθούν οι περιστάσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 7 και 8 του άρθρου 12 του Νόμου της Ουκρανίας „Περί ελευθερίας της συνειδήσεως και των θρησκευτικών οργανώσεων", έχουν οριστεί τα κάτωθι.

1. Στις διατάξεις των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 12 του Νόμου της Ουκρανίας «Περί ελευθερίας της συνειδήσεως και των θρησκευτικών οργανώσεων» υπόκεινται οι θρησκευτικές οργανώσεις (θρησκευτικές κοινότητες, διαχειρίσεις και κέντρα, μοναστήρια, θρησκευτικές αδελφότητες, ιεραποστολικές εταιρείες (ιεραποστολές) θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα), που λειτουργούν στο έδαφος της Ουκρανία και εντάσσονται (είναι ένα μέρος) των ακόλουθων θρησκευτικών οργανώσεων:

- Ρωσική Γνησία Ορθόδοξη Εκκλησία,

- Ρωσική Παλαιόπιστη Εκκλησία (Bezpopivska συμφωνία) άλλη ονομασία – Παλαιόπιστη Εκκλησία Πομερανίας,

- Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (σε κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας),

- Ρωσική Παλαιορθόδοξη Εκκλησία (Novozybkivska συμφωνία),

- Ρωσική Παλαιόπιστη Ορθόδοξη Εκκλησία.

2. Οι θρησκευτικές οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν στο έδαφος της Ουκρανίας και εντάσσονται (είναι ένα μέρος) των ακόλουθων θρησκευτικών οργανώσεων:

- Ρωσική Γνησία Ορθόδοξη Εκκλησία,

- Ρωσική Παλαιόπιστη Εκκλησία (Bezpopivska συμφωνία) άλλη ονομασία – Παλαιόπιστη Εκκλησία Πομερανίας,

- Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (σε κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας),

- Ρωσική Παλαιορθόδοξη Εκκλησία (Novozybkivska συμφωνία),

- Ρωσική Παλαιόπιστη Ορθόδοξη Εκκλησία,

σύμφωνα με το κατάλογο ο οποίος προστίθεται, είναι υποχρεωμένες όπως εντός προθεσμίας και όχι το αργότερο τρεις μήνες, να επιφέρουν στο καταστατικό (κανονισμό) αυτών αλλαγές οι οποίες προβλέπονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 12 του Νόμου της Ουκρανίας «Περί της ελευθερία της συνειδήσεως και των θρησκευτικών οργανώσεων» και να τις υποβάλουν για την καταχώριση αυτών με ορισθείσα τάξη.

Εμφανίσεις: 301500
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: