Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

epifanios kiebou1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για το μέλλον της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 90ης επετείου του επίτιμου "Πατριάρχη" Φιλάρετου Ντενισένκο.

Ο Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η νέα Εκκλησία θα λάβει καθεστώς Πατριαρχείου μετά την υπέρβαση όλων των παρωχημένων διαιρέσεων και αντιθέσεων στην Ουκρανική Ορθοδοξία, αλλά και όταν λάβει την αναγνώριση από όλες τις Τοπικές Εκκλησίες.

Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, ανέφερε ότι θα συνεχίσει να οικοδομεί από κοινού με τον ''επίτιμο" Πατριάρχη Φιλάρετο μια ενωμένη Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

"Πρέπει να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις, να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες και τις αντιφάσεις που υπέστη η ουκρανική Ορθοδοξία για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Είχαμε την ευλογία να λάβουμε την αυτοκεφαλία από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη, και όταν έρθει η ώρα να ενωθούμε με όλες τις Τοπικές Εκκλησίες θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και το καθεστώς του Πατριαρχείου" - υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τόνισε ότι "το σημαντικότερο είναι ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας πρέπει να υπηρετήσει τον Θεό με αξιοπρέπεια, να οδηγήσει στη σωτηρία τους πιστούς, να εργαστεί για την ενότητα, την ειρήνη και την αρμονία ανάμεσα στον ουκρανικό λαό".

Εμφανίσεις: 239190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: