Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/04 23:28

pasxa barsobia 5

Του Jerzy Betlejko | Romfea.gr


Το Μέγα Σάββατο 18 Απριλίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Όρθρο και προεξήρχε της Αναστάσιμής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Λίγο πριν από την έναρξη του Αναστάσιμου Όρθρου, ο Μακαριώτατος ανέγνωσε την προσευχή που διαβάζεται πριν από την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, μετά το πέρας της οποίας το Άγιον Φως που ελήφθη από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Πολωνίας, με την ουσιαστική αρωγή των Αρχών του Πολωνικού Κράτους, από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, παραδόθηκε στους πιστούς.

Κατά τον Όρθρο, που τελέστηκε σε διάφορες γλώσσες, και συγκεκριμένα μετά τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης κ. Σάββας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εορτής του Πάσχα, που είναι το θεμέλιο του Χριστιανισμού, και την ανάγκη της πίστης στην κατανόηση του κενού τάφου του Χριστού.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας υπογράμμισε ότι «η Ορθοδοξία είναι ένα διαρκές κήρυγμα του Αναστάντος Χριστού. Αυτό το γεγονός υποχρεώνει τον καθένα από μας να μεταδίδει αυτήν την αλήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο, να την διεισδύει και να την βιώνει».

Ο Μητροπολίτης Σάββας αναφέρθηκε επίσης στην περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ολόκληρη η οικουμένη λόγω του κορωνοϊού, και ευχήθηκε σ' όλους τους πιστούς να δείχνουν αντοχή, να μην ολιγοψυχήσουν και να έχουν υπομονή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό τροφίμων που κομίζονται από τους πιστούς στους Ναούς και ύστερα καταναλώνονται στα σπίτια.

Τέλος να σημειωθεί ότι με την πρωτοβουλία του Κέντρου Ορθοδόξου Πολιτισμού, διανέμονται συσκευασμένα προϊόντα για εορταστικό τραπέζι σε όσους έχουν ανάγκη ή και είναι μοναχικοί.

ΦΩΤΟ: Πρεσβεία της Πολωνίας στο Τελ Αβίβ, π. Andrzej Lewczak, διάκονος Igor Kutoviy και Vadim Chuchmiy

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

pasxa barsobia 1

Εμφανίσεις: 302374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: