Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 15:29

loumplin xelm 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ως μεγάλη τραγωδία και μεγάλη θλίψη για την Ορθοδοξία χαρακτήρισε την παραχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ Άβελ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τμήμα Πληροφοριών της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας σχολίασε τις πρόσφατες ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ τόνισε ότι η Εκκλησία της Πολωνίας στέκεται σταθερά στους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης πίστης και η θέση της για το Ουκρανικό ζήτημα παραμένει σταθερή.

''Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί τους σχισματικούς χωρίς μετάνοια, και αυτή τη θέση εξέφρασε και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας'' - τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Παμφύλου κ. Δανιήλ, πως η Εκκλησία της Πολωνίας θα αλλάξει την άποψή της, ο Αρχιεπίσκοπος Άβελ επισήμανε ότι στην Πολωνία δεν λαμβάνουν τα λόγια αυτά στα σοβαρά.

''Οι Ιεροί Κανόνες δεν μας επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να αλλάξουμε την θέση μας. Για ακόμη μία φορά τονίζουμε εμφατικά και προς πάσα κατεύθυνση ότι χωρίς μετάνοια, δεν μπορεί ένα σχίσμα να ενωθεί με τις Τοπικές Εκκλησίες της Ορθοδοξίας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Εμφανίσεις: 301424
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: