Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/11 17:25

sinodos polonia 1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Πλήρης επιβεβαίωση στο χθεσινό δημοσίευμα του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr , δίνει με ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα η Romfea.gr έγραψε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας, συντάσσεται στην ίδια γραμμή για την Ουκρανία με την Εκκλησία της Σερβίας.

Η Εκκλησία της Πολωνίας με ανακοίνωσή της, εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου με την οποία ζητούσε σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου για την ειρηνική επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος.

Επίσης τονίζει ότι απαγορεύει τους Επισκόπους και Κληρικούς της Πολωνίας, να έχουν ευχαριστιακή κοινωνία με Ιεράρχες και Ιερείς του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" και της λεγόμενης "Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας".

"Άτομα που στερούνται κανονικής αρχιερωσύνης και ιερωσύνης δεν μπορούν να είναι ηγέτες μιας Εκκλησίας, διότι οι πράξεις τους προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και σκανδαλισμό" - τονίζει μεταξύ άλλων η Εκκλησία της Πολωνίας.

Τέλος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας, αναφέρει ότι θα συνεχίσει να προσεύχεται για την ενότητα και ειρήνη της Εκκλησίας.

Φωτό: Piotr Falkowski

Εμφανίσεις: 301926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: