Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 13:01

ekklhsia polonias

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Την άποψη ότι δεν πρέπει να παρθεί μια βιαστική απόφαση για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία εξέφρασε η Εκκλησία της Πολωνίας.

''Χρειάζεται η συγκατάθεση όλων των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για να χορηγηθεί Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, και μία απρόσμενη και βιαστική απόφαση μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω σχίσματα'' τονίζει ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Η Εκκλησία της Πολωνίας στην επιστολή της επιβεβαιώνει την θέση που είχε λάβει μετά την Ιερά Σύνοδο του Μαϊου.

''Η Αυτοκεφαλία χορηγείται από την Μητέρα Εκκλησία, μόνο μετά από την συγκατάθεση όλων των Προκαθημένων των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Για την παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία πρέπει να μεριμνήσουν όλες οι κατά Τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας.

Κλείνοντας ο εκπρόσωπος της Πολωνικής Εκκλησίας υπογράμμισε: ''Υπάρχουν αρκετές αποσχιστικές τάσεις στην Ουκρανία, που πρέπει πρώτα να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία ώστε στην συνέχεια, να ξεκινήσει η συζήτηση για την χορήγηση Αυτοκεφαλίας''.

Εμφανίσεις: 302216
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: