Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/09 21:53

bryoni 1

Άγιοι Σαράντα | Τηλέμαχος Παππάς


Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μάμαντος τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό Βρυώνι στους Αγίους Σαράντα.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου Αρχιμ. Πορφύριος, παρουσία πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Πορφύριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μάμαντος.

Ο Αρχιμ. Πορφύριος επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στην νεολαία του τόπου και στην επαφή και αγάπη που πρέπει να έχουν με τον Χριστό, όπως και ο Άγιος Μάμας από μικρή ηλικία αγάπησε και αφιέρωσε την ζωή του στον Λυτρωτή μας.

Κλείνοντας ο Αρχιμ. Πορφύριος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο στον εκλιπόντα π. Χαράλαμπο Παππά, ο οποίος καταγόταν από το χωριό αυτό και υπηρετούσε στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία τον Αρχιμ. Πορφύριο πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ναού, κληρικός όμορης ενορίας και ο αδελφός του μακαριστού π. Χαράλαμπου Παππά, ο οποίος υπηρετεί στον Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301071
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: