Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/11 17:13

anastasios alvanias5

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην εκπομπή «LiveNews» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, μετά από τεστ που έκανε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ιερέα που τον συνοδεύει στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε λίγα δέκατα και δυσκολία με την αναπνοή του.

«Κοιτάξετε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο» - τόνισε στο Live News ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέφερε: «Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε δύσκολο».

«Μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. «Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν». Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς» - συμπλήρωσε ο κ. Αναστάσιος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος μόνος του ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον Covid-19, όπως έκαναν οι Μητροπολίτες Ιερισσού Θεόκλητος και Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι τέσσερεις Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι θετικοί στον κορωνοϊό, και παρόλο αυτά δεν έχουν προβεί σε σχετική ενημέρωση.

Νεώτερη ενημέρωση:

Στον Ευαγγελισμό εισήχθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μεταφέρθηκε από τα Τίρανα με C-130 και έφτασε στον Ευαγγελισμό μέσα σε ειδική κάψουλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εμφανίσεις: 303778
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: