Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/01 23:19

radio anastasi 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ανάσταση» (Radio "Ngjallja") της Εκκλησίας της Αλβανίας, που έχει μεγάλη ακροαματικότητα στη χώρα και ιδιαίτερα ποιοτικές εκπομπές και αποτελεί ένα ακόμη ωφέλιμο δημιούργημα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, έκοψε τη Βασιλόπιτα.

Οι τυχεροί, που βρήκαν τα φλουριά, ήταν ο ρεπόρτερ Νικόλας Μπάρκας και η κατηχήτρια Ουρανία Μάντρο. Ταυτόχρονα τελέστηκε και αγιασμός στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Να σημειωθεί ότι το ράδιο «Ανάσταση» έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα, πολλούς συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και επιστήμονες, και είναι μια φωνή Ορθοδοξίας στην κοινωνία της Αλβανίας.

Αναμεταδίδει τις ακολουθίες από τον καθεδρικό ναό «Ανάσταση», μεταφέροντας παντού την εκκλησιαστική λατρεία. 

Μέσα από το προσεγμένο πρόγραμμά του καταλαβαίνουν οι ακροατές ότι η Ορθοδοξία έχει να κάνει με τη ζωή των ανθρώπων.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται στον αέρα στοχεύουν στη σύνδεση με τις βασικές αρχές, που η Εκκλησία διαφυλάσσει αναλλοίωτα και τις μεταφέρει στην εποχή μας, χωρίς να νερώνει το κρασί του Ορθόδοξου ήθους.

Ο λαός, ακούγοντας το Ράδιο «Ανάσταση», ξεκαθαρίζει ότι η Ορθοδοξία, όπως την εκφράζει στην Αλβανία ο Μακαριώτατος Αναστάσιος, δεν αποτελεί απλώς ένα ιστορικό πέρασμα στο «χθες», ένα ταξίδι μέσα από διώξεις και θριάμβους, αγώνες και κατακτήσεις.

Αλλά μπορεί να αρδεύσει λυτρωτικά την εποχή μας και να προσφέρει στον άνθρωπο της μεταμοντέρνας εποχής μας διεξόδους ελπίδας και αληλεγγύης.

Από το ραδιοφωνικά κύματα διακηρύσσεται ότι η Ορθοδοξία δεν είναι συντήρηση, είναι παράδοση και πρόοδος.

Αυτό σημαίνει ότι η γνησιότητά της καθορίζεται από την κίνησή της και όχι από τη στατικότητά της.

Το Ράδιο «Ανάσταση» προτρέπει τη γνωριμία με την Ορθοδοξία και τη βίωσή της, ως έκφραση μιας γνήσιας ζωής. Και καλεί καθημερινά τον κόσμο να κάνει χρήση των δοκιμασμένων αρχών ηθικής και βιοθεωρίας της Ορθοδοξίας.

Το Ράδιο «Ανάσταση» είναι ένα προσκλητήριο, της Εκκλησίας της Αλβανίας, που χρησιμοποιεί, χωρίς να αλλάζει το δόγμα της και το φρόνημά της, σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, επιστρατεύοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα.

radio anastasi 1

radio anastasi 1

radio anastasi 1

radio anastasi 1

Εμφανίσεις: 282829
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: