Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/01 22:52

neoi fysi 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Ο υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων π. Γρηγόριος, ένας καλοσυνάτος και δημιουργικός κληρικός, νεανικής ηλικίας, μαζί με νέους/ες βρέθηκαν, σ' ένα δασάκι, προσευχόμενοι και στοχαζόμενοι.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο κτίριο της νεολαίας, λατρεία στον καθεδρικό ναό και ακολούθησε κοινή τράπεζα.

Κατά την ώρα της προσευχής, παρά την παγωνιά της χειμωνιάτικης φύσης, η ψυχή των νέων φλέγονταν από την ξεχωριστή χάρι και ομορφιά του Θεού, που την ένιωθε και εντός της και γύρω της.

Και η παράκλησή των νέων έβγαινε αβίαστα: Στείλε, σε παρακαλούμε Θεέ μας, και σε μας τη δροσιά του πνεύματός Σου, το Φως και την Αλήθεια Σου. Για να προοδεύσουμε στη γνώση και την αρετή. Και για να είναι ευλογημένα και μυρωμένα όλα τα χρόνια της ζωής μας. Συ να είσαι το κέντρο του εσωτερικού μας κόσμου. Και εμείς να έχουμε αρμονία και γαλήνη, όπως το φυσικό περιβάλλον.

Ο π. Γρηγόριος με το λόγο του, εκεί μέσα στη σιωπή του χώρου, που μόνο το θρόισμα των δέντρων τη διέκοπτε και τα λαλήματα των πουλιών, τους δίδαξε να θεωρούν το μέλλον-όπως και πράγματι είναι-δώρο της θείας αγάπης, μια ουρανόσταλτη προσφορά του Αιώνιου Δημιουργού σε μας τους πρόσκαιρους της γης.

Και τους διαβεβαίωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος νοιάζεται και ενδιαφέρεται να πορεύονται υπεύθυνα προς το Θεό. Να καταλάβουν πόσο καλός είναι ο Θεός. Και προσδοκά πολλά από τα νιάτα, θεωρώντας ότι έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σ' αυτή την προσδοκία, αν ζωογονηθούν από το δροσερό νερό της πίστης. Τότε οι καρδιές τους θα είναι συνάμα δυναμικές και ευαίσθητες. Πλούσιες σε χριστιανική καλοσύνη. Οι ώμοι τους γεροί. Και στην κρίσιμη ώρα θα είναι ανθεκτικοί σαν γρανίτης, αμετακίνητοι σαν βράχοι.

Οι προτροπές του π. Γρηγορίου σημαντικές, την ώρα που ο κρύος αέρας κρατούσε το πνεύμα των νέων σε εγρήγορση: «Να πάρουμε στα σοβαρά την πίστη. Έτσι θα είμαστε μια κοινότητα αγνής αγάπης, με πραγματικούς φίλους, όπου ο καθένας θα ξέρει τι θέλει από αυτόν ο Θεός και αυτός από το Θεό. Θα λαμβάνουμε κάθετα την αγάπη του Θεού και θα την αντανακλούμε οριζόντια προς κάθε πρόσωπο. Μελετώντας την Αγία γραφή θα καταλάβουμε ότι ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να μη καταστραφεί και να σωθεί, αν αποκτήσει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει την Αλήθεια».

Οι νέοι και οι νέες πήραν το δρόμο της επιστροφής με το συλλογισμό ότι μπορούν, ναι το μπορούν, κάθε ημέρα να είναι γι' αυτούς ένα ωραίο ξάφνιασμα, μια ισχυρή πρόσκληση, ένα δυνατό σκούντημα, όταν οι ψυχές τους είναι ελεύθερες από δεσμά και καθαρές από σκουριές. Όταν εμποδίζουν κάθε ασχήμια να αναδυθεί μέσα τους, όταν τινάζουν από πάνω τους τη ραστώνη.

Όταν αντιπαρατάσσουν με γενναιότητα τη φωτεινή ζωή τους στην ηθική αναρχία, που υπάρχει δίπλα τους.

Κάθε ανατολή μπορεί, ναι μπορεί, να είναι γι' αυτούς μια θεόσδοτη πίστωση χρόνου, για να παλεύουν, ώστε να γίνονται καλύτεροι. Να βοηθούν τους... βυθισμένους και να κάνουν ό,τι πρέπει, ώστε η αποπνικτική κοινωνία να γίνει «κήπος αρωματισμένων λουλουδιών».

Έτσι η ελπίδα δεν θα χαθεί, χάρη στους νέους, που προχωρούν για την κατάκτηση και αξιοποίηση του αύριου, με όπλα την ανόθευτη πίστη και τη σταθερή και ακμαία στο Θεό συνείδηση.

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

neoi fysi 3

Εμφανίσεις: 301346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: