Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/01 22:46

apollonias fieri 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Το κρατικό Γηροκομείο της πόλης επισκέφθηκε με απλότητα, σεμνότητα και καταδεκτικότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε δώρα και συνομίλησε με τους γέροντες, που όλοι, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους, του έδειξαν αγάπη, διότι διαπίστωσαν ότι είναι δίπλα τους όχι τυπικά, αλλά με ευθύτητα και ειλικρίνεια.

Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου μετέδωσε χαρά στους ηλικιωμένους, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με το χαμόγελό τους, τα συναισθήματα χαράς από την επίσκεψη του κ. Νικολάου.

Επίσης Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης επισκέφθηκαν το κρατικό Κέντρο παιδιών και προσέφεραν έμπρακτα τη σπλαγχνικότητα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, που πάντα σκέφτεται και φροντίζει για τα παιδιά, όπως και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νικόλαος.

Με τους ιερείς να τους απλώνουν τα χέρια τους, ένιωσαν ενίσχυση, δύναμη, τόνωση ευφροσύνη.... Και αυτό, που ένιωσαν, με την αθωότητά τους, που είναι και συνάμα και καθαρότητα, αποτυπώθηκε στα ταπεινά βλέμματά τους.

Οι ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της Εκκλησίας της Αλβανίας είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική για την αλβανική κοινωνία και δημιουργούν δεκτικά ψυχικά ερεθίσματα.

Να σημειωθεί ότι στο Φίερι, πολλοί πιστοί συμμετείχαν κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού σε συντριβάνι της πόλης, δίπλα σε μουσουλμανικό τέμενος.

Νωρίτερα, κατά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Νικόλαος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε ότι τα Άγια Φώτα είναι ημέρα, που πλούσια και ολοφάνερα εκδηλώθηκε η χάρη του Θεού και αποκαλύφθηκαν τα προνόμια των πιστών με το θείο βάπτισμα.

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

apollonias fieri 2

Εμφανίσεις: 300498
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: