Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/10 15:25

orthodoxoi 14

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Eίναι σημαντική υπόθεση οι νέοι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουν στην πράξη πως λειτουργεί μια οικογένεια και μάλιστα χριστιανική.

Στο Κέντρο Νέων της Μητρόπολης Ελμπασάν Αλβανίας, προσκλήθηκε η πρόεδρος του Φόρουμ Γυναικών της πόλης Dhoksi Quku, η οποία, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα του αλληλοσεβασμού μέσα στην οικογένεια.

Τόνισε ακόμη ότι οι διαφορές υ, άνδρας και γυναίκα, δεν πρέπει να επηρεάζουν σε καμία περίπτωση τη συνοχή της.

Στη συνέχεια οι νέοι και οι νέες συνομίλησαν, έφτιαξαν χειροτεχνήματα, καθάρισαν, και γευμάτισαν.

Kατανόησαν το σημαντικό ρόλο της οικογένειας ως κυττάρου της κοινωνίας.

Και αντιλήφθηκαν την επίδραση της οικογένειας στην ανάπτυξη των παιδιών και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα.

Μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, όταν κυριαρχούν η αγάπη, και η κατανόηση, τα άτομα ωριμάζουν πνευματικά και ψυχικά και αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους.

Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο πρώτα μέσα από την οικογένεια.

Η οικογένεια διαπαιδαγωγεί και βοηθά να αποκτηθούν αξίες και αρχές, διδάσκει την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών.

Επιπλέον η χριστιανική οικογένεια, εικονίζοντας το μυστήριο της ενότητας, που συγκροτεί την Εκκλησία, έχει μια μοναδική αξία.

Γι' αυτό και ονομάζεται «μικρή Εκκλησία», που σημαίνει ότι έχει όχι μόνο τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση να απλώσει τις βιωματικές και υπαρξιακές της ρίζες στο πρότυπο της Εκκλησίας του Χριστού.

Αυτό, όμως, δεν είναι εύκολο, καθώς χρειάζονται πνευματικά εφόδια, προκειμένου να διασφαλίσουν όχι μόνο τη σταθερότητας της οικογένειας, αλλά και την πρόοδό της.

Χρειάζεται λεπτότητα στα μέλη της οικογένειας, ώστε να ενθαρρύνουν το ένα το άλλο να εκφράζονται ελεύθερα και να μοιράζονται τις χαρές, τις εμπειρίες και τα προβλήματά τους.

Η χριστιανική οικογένεια δεν μπορεί να επιβιώσει στηριζόμενη σ' έναν ψυχρό ηθικισμό, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην απόγνωση και την κενότητα.

Είναι απαραίτητη η θεία χάρη, που προάγει τη γεμάτη νόημα επικοινωνία ανάμεσα στους συζύγους και ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά.

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

orthodoxoi 13

Εμφανίσεις: 293567
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: