Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/10 19:05

eikona berati 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Άνθρωποι, που έχουν καταλάβει ότι ο Χριστός είναι η σωτηρία του κόσμου, δίνουν τον ορθό τόνο στη ζωή τους και τη χρωματίζουν με υγιείς εκδηλώσεις.

Στο πνεύμα αυτό ο γνωστός επιχειρηματίας Στέφανος Πίνγκουλι, που προέρχεται από οικογένεια Ορθόδοξων του Βερατίου, δώρισε μια μεγάλη εικόνα του Aγίου Δημητρίου, στη μνήμη του πατέρα του Δημητρίου Πίνγκουλι, στον καθεδρικό Ναό του Aγίου Δημητρίου Βερατίου.

Η εικόνα, εικονογραφημένη από τον ταλαντούχο αγιογράφο Ηλία Τζότζε έγινε δεκτή στο Nαό, όπως ορίζει η Ορθόδοξη παράδοση, με λιτανεία και ψαλμωδίες.

Είναι παρήγορο, που πιστοί στην Αλβανία, επηρεασμένοι και ευαισθητοποιημένοι και από την πνευματική ακτινοβολία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, διατηρούν στενό σύνδεσμο με την Εκκλησία και το αποδεικνύουν στην πράξη.

Και με τις δωρεές και με την παρουσία τους στις ακολουθίες, όπως συμβαίνει και με τον κ. Πίνγκουλι. Αντιλαμβάνονται την αξία και την υπεροχή της προσφερόμενης λατρείας στο Ναό προς το Θεό.

Και είναι ένα καλό μάθημα για όλους εμάς, που με διάφορες προφάσεις δικαιολογούμε την αμέλειά μας ως προς το ζήτημα του εκκλησιασμού.

Μάλιστα κάποιοι δεν δυσκολευόμαστε να επικαλεστούμε ως επιχείρημα ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και επομένως μπορεί να λατρεύεται σε κάθε τόπο και καιρό.

Βεβαίως είναι πανταχού παρών ο Θεός, αλλά η συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι αναγκαία.

Ο,τιδήποτε και αν κάνει ο άνθρωπος (προσευχές, ελεημοσύνες κ.λπ.), μόνο με την εκκλησιαστική μετοχή κατέρχεται η χάρη και το έλεος του Θεού.

Η ενέργεια του κ. Πίνγκουλι, που με συνέπεια διατηρεί την προγονική πίστη, επαινέθηκε δημόσια από την Ι.Μ. Βερατίου.

eikona berati 1

eikona berati 1

eikona berati 1

Εμφανίσεις: 251764
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: