Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/09 01:05

pnoi agioi saranta 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Εδώ και μερικά χρόνια πολλοί καλοί επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες, στην Αλβανία, στους τομείς της νοσηλευτικής και του βοηθητικού ιατρικού προσωπικού, της πληροφορικής, της θερμοϋδραυλικής και της ηλεκτρολογίας, προέρχονται από το κολέγιο «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μεσοπόταμο των Αγίων Σαράντα.

Έγινε αγιασμός στο σχολείο για την έναρξη των μαθημάτων από τον Πρωτοπρεσβύτερο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου π. Ιωάννη Μερκούρη.

Το εκπαιδευτήριο ιδρύθηκε και λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με πρωτοβουλία και οικονομική ενίσχυση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ενώ μεριμνά για την άρτια λειτουργία του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος.

Ξεχωρίζει το κολέγιο αυτό για τον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό προσανατολισμό του, για το επίπεδο των καθηγητών του και είναι εμπλουτισμένο με νέες τεχνολογίες και σύγχρονα εποπτικά μέσα.

Με το εκπαιδευτήριο αυτό παίρνει σάρκα και οστά ένα από τα οράματά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου να ενισχυθεί με ποιοτικό και καταρτισμένο επαγγελματικό δυναμικό η χώρα.

Εκτός τούτου, όμως, οι σπουδαστές/τριες εφοδιάζονται και με εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να αισθανθούν τη γλυκιά θαλπωρή του Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου.

Έτσι δεν θα γίνουν μόνο καλοί στη δουλειά τους, αλλά θα δίνουν και την καλή μαρτυρία.

Η καρδιά τους δεν θα είναι κούφια, αλλά θα έχει πνευματικό περιεχόμενο, ώστε η ζωή τους να είναι γεμάτη από αριστουργήματα και όχι από τερατουργήματα.

Έτσι η δραστηριότητά τους θα στηρίζεται σε γνήσιες αρχές και όχι σ' έναν διανοητικό κυκεώνα, που θα επιτρέπει διαστρεβλώσεις και στρουθοκαμηλισμούς συμπεριφοράς.

pnoi agioi saranta 2

pnoi agioi saranta 2

pnoi agioi saranta 2

pnoi agioi saranta 2

pnoi agioi saranta 2

Εμφανίσεις: 300635
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: