Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/09 23:55

kataskinosis beratiou 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Ποιος είπε ότι οι χριστιανικές κατασκηνώσεις γίνονται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες; Ιδανική εποχή είναι και η αρχή του Φθινοπώρου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η φύση ανασαίνει από τον καύσωνα του καλοκαιριού και τα παιδιά ανασαίνουν με την προσευχή, το παιχνίδι, τις ομιλίες, την ψυχαγωγία, τη ζωγραφική, εισπνέοντας τη δροσιά του Θεού.

Ολιγοήμερες κατασκηνώσεις για παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, από διάφορα χωριά της περιοχής, οργάνωσε από τις 1 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Βερατίου.

Το κεντρικό θέμα ήταν η σημασία του μυστηρίου του Βαπτίσματος. Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, διδάχθηκαν με διάφορους τρόπους, ότι το κακό έχει περιορισμένη δύναμη, δεν μπορεί να κάνει τίποτε, αν δεν του το επιτρέψουμε εμείς.

Η πίστη στο Χριστό είναι η δύναμη, με την οποία έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό. Τα παιδιά είναι μικροί επαναστάτες και μέσα στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα της κατασκήνωσης μπορούν να καταλάβουν πως ο μεγάλος Θεός είναι ο Θεός της μεγάλης αγάπης.

Είναι ελεύθερα, αν το επιλέξουν, να ζήσουν μια ζωή χωρίς το Θεό. Εκείνος τότε θα παραμερίσει για να μη δυσκολέψει το δρόμο τους. Αλλά πάντοτε θα τα περιμένει να ζήσουν κοντά του.

Και αυτή την προσμονή τη νιώθουν τα παιδιά και Τον ακούνε στην καρδιά τους να τα φωνάζει με το όνομά τους, για να τα αγκαλιάσει και για να τα ανεβάσει ψηλά, τόσο ψηλά, που δεν μπορούν ούτε να το φανταστούν...

kataskinosis beratiou 2

kataskinosis beratiou 2

kataskinosis beratiou 2

kataskinosis beratiou 2

kataskinosis beratiou 2

kataskinosis beratiou 2

Εμφανίσεις: 110831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: