Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/07 21:10

mak 4

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Την αντιπρόταση του μοναχισμού στην πρόταση του κόσμου, γνώρισαν νέα άτομα από τη Μητρόπολη Μπερατίου, στελέχη του έργου της, που επισκέφτηκαν προσκυνηματικά τα Μετέωρα.

Δεν επηρεάστηκαν μόνο από το επιβλητικό τοπίο, που, αν και βραχώδες, αποκαλύπτει σ' όλη της την έκταση την... πεδιάδα του Θεού, αλλά έλαβαν και το μήνυμα για πνευματική αλλαγή, ανατροπή και ελπίδα.

Με την ευλογία του σεμνού ποιμενάρχη τους, Σεβ. Μητροπολίτη Βερατίου κ. Ιγνατίου, που διακονεί, εδώ και πολλά χρόνια, αθόρυβα, αλλά με ποιμαντική ευθύνη την επισκοπή του, βρέθηκαν στα Μετέωρα και έζησαν, έστω ως θεατές και ακροατές, έστω και για λίγο, τη συγκλονιστική ουσία του μοναχισμού.

Πώς; Αισθάνθηκαν ειρήνη στην καρδιά τους.

Αλλά και τη διάθεση να απελευθερωθούν από τα όποια βαρίδια των προσωπικών αδυναμιών τους και των παθών.

Διαπίστωσαν στη ζωή των λίγων μοναχών, που υπάρχουν στα Μετέωρα, ότι βασική επιλογή τους είναι να αντιστέκονται στις δυνάμεις, που τους τραβούν προς τα κάτω, και να ενεργοποιούν τις ψυχικές δυνάμεις, που ανεβάζουν προς τα πάνω.

Έτσι καλύπτονται τα σημάδια και οι πληγές από τις αδυναμίες και τις αστοχίες τις μικρές, τις απλές και τις καθημερινές.

Έτσι καθαρίζεται η σκουριά που οξειδώνει την ψυχή.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ

Εξάλλου με την προτροπή του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου η ενορία Αγίου Θεοδώρου στην Αυλώνα επιδίδεται σε δράσεις αγάπης, προς τους συνανθρώπους, που έχουν ανάγκη.

Μια από αυτές ήταν η προσφορά, με αφορμή την 26η επέτειο του καθαγιασμού του ναού από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο το καλοκαίρι του 1993, γεύματος σε δεκάδες φτωχούς και ηλικωμένους της πόλης.

Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτό η αγάπη.

Βοηθιούνται πολλοί άνθρωποι με διάφορα προβλήματα από την ενορία, με τη συνδρομή των τοπικών φορέων, των πιστών και των πολιτών, που ανταποκρίνονται στα αιτήματα στήριξης.

Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες στιγμές, γιατί δείχνουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να μην είναι οι άνθρωποι στην εξώπορτα της ζωής, αλλά μέσα σ' αυτή χαρούμενοι, ακουμπώντας στον πυλώνα της αγάπης.

Κοντά σε πονεμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε την δική μας καρδιά...

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

mak 4

Εμφανίσεις: 301232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: