Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/05 16:45

deniskenko

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Υπό τον έλεγχό του, θέλει να βρίσκεται η Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου στο Κίεβο, ο "επίτιμος" Πατριάρχης Φιλάρετος Ντενισένκο.

Παρόλο που ο Φιλάρετος πριν λίγες ημέρες έδωσε υπόσχεση στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ότι θα συμμορφωθεί, οι ενέργειες του αποδικνυουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Ο Φιλάρετος εκτός ότι ανάγκασε τους Μοναχούς να υπογράψουν ένα έγγραφο όρκου και πίστεως σε αυτόν, διέταξε τον Ηγούμενο της Μονής να εκδιωξει από το Μοναστήρι τον Αρχιεπίσκοπο Ζόρια Ευστράτιο.

Εκτός από το θέμα με την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου, ο Φιλάρετος χθες, έθεσε σε αργία τον Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί ότι ο Φιλάρετος έδωσε στην δημοσιότητα και το επίσημο χαρτί του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" με το οποίο έπαυσε τον Πρύτανη Πρωτοπρ. Αλέξανδρο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Κιέβου.

xarti pritanis

pritanis oukraniΟ Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής Πρωτοπρ. Αλέξανδρος

Εμφανίσεις: 300453
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: