Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/05 19:12

argyrokastrou 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Στο χώρο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου (περιοχές Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα, Βούρκου, Χειμμάρας) αναπτύσσει έντονη προσηλυτιστική δράση τελευταία, όπως και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας προηγουμένως, η «Ενωτική Εκκλησία» (Unification Church) του Sun Myung Mun (1920-2012).

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος είναι ένας ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που υπηρετεί το Θεό και τον άνθρωπο και υπερασπίζεται την Ορθοδοξία, όταν στρεβλώνονται και υποβαθμίζονται τα δίδαγματά της.

Γι' αυτό, συνηδειτοποιώντας τον κίνδυνο από την αίρεση, ενημερώνει ιερωμένους και πιστούς και τους συνιστά να μην έχουν καμία επαφή με την «Ενωτική Εκκλησία».

Με δολώματα την προπαγάνδα περί ειρήνης, κοινωνικότητας και ανθρωπισμού, αλλά και με διάφορους πλάγιους τρόπους (στήριξη ασθενέστερων κ.λπ.), τα στελέχη της κίνησης, χρησιμοποιώντας τον παραπλανητικό τίτλο «Πρεσβευτές της Ειρήνης», παρασύρουν, εκτός από απλούς πολίτες, επιστήμονες και τοπικούς άρχοντες, ακόμη και Ορθόδοξους κληρικούς!

Ο Σεβασμιώτατος Δημήτριος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η δήθεν "ειρήνη", που αυτοί πρεσβεύουν, δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη, που έφερε στον κόσμο ο Χριστός.

Η "ειρήνη", που διαλαλεί η αίρεση, είναι σύνθημα άνευ περιεχομένου, για να εξυπηρετηθούν διάφοροι σκοποί.

Η ειρήνη του Θεού, είναι πράξη αδελφοσύνης και ανάστασης, χωρίς όρια, προϋποθέσεις και σκοπιμότητες.

Ο Αργυροκάστρου Δημήτριος με την αθόρυβη ταπεινή διακονία του, αλλά και τις καθοριστικές παρεμβάσεις του, όταν χρειάζεται, προστατεύει το ποίμνιό του.

Αγώνας του και αγωνία του είναι να διαφυλαχθούν οι Ορθόδοξοι και να γίνουν εδραίοι στην πραγματική Αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το Θεό.

Η ζωή του, το ήθος, η προσωπικότητά του και η ποιμαντική του πορεία, που αποκαλύπτουν τη γνήσια αγάπη του για την Εκκλησία, δεν του επιτρέπουν να αδιαφορήσει όταν υπάρχει η απειλή οι Ορθόδοξοι να αποκτήσουν αλλοιωμένο φρόνημα.

Με εντολή του Σεβασμιωτάτου, σε ενορίες της περιοχής, όπου λειτουργούν κύκλοι γυναικών και ανδρών, έχουν γίνει σχετικές ομιλίες, ώστε και η άγνοια να καταπολεμηθεί και το ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για τη σωτηρία των ψυχών των πιστών να φανερωθεί.

Η «Ενωτική Εκκλησία» επιχειρεί να επηρεάσει και να μπερδέψει την Ορθόδοξη κοινότητα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, ενώ υπάρχει το «ασυμβίβαστο», δηλαδή η ομάδα αυτή είναι ξένη και εχθρική προς το Χριστιανισμό.

Η οργάνωση του Μουν απλώνει ένα τεράστιο δίχτυ, με σκοπό να «αλιεύσει» παράγοντες της πολιτικής σκηνής και όλων των επιστημονικών κλάδων, ακόμη και πρόσωπα από το χώρο των χριστιανικών εκκλησιών και των άλλων θρησκευμάτων, με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αμφιλεγόμενη «Ενωτική Εκκλησία» έχει εμπλακεί σε διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, από τις κατασκευές ως τα μέσα ενημέρωσης και από τον τομέα των τροφίμων σε αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Μητρόπολη Αργυροκάστρου στο θέμα της πληροφόρησης των πιστών για την αίρεση του Μουν, επιτελεί το καθήκον και το έργο της.

Όπως οφείλει, ενημερώνει με ηρεμία και σύνεση και όχι με αντιδεοντολογικό τρόπο, τι κρύβεται πίσω από την οργάνωση, η οποία υπόσχεται την αυτοσωτηρία, ώστε να μην πλανηθούν οι Ορθόδοξοι.

Είναι επιβεβλημένο η Εκκλησία να κηρύττει το γνήσιο λόγο του Θεού, επειδή ακριβώς πιστεύει και σέβεται κατ' εξοχήν την ελευθερία του ανθρώπου.

argyrokastrou 1

Εμφανίσεις: 300482
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: