Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

baioforos albania 7

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Οι πιστοί της Αλβανίας κατέκλυσαν την Κυριακή των Βαΐων τους Ορθόδοξους ναούς από τη μια άκρη έως την άλλη της χώρας.

Στον καθεδρικό ναό Τιράνων, συγκεντρώθηκαν αρκετοί πιστοί. Αλλά και στις Μητροπόλεις Ελμπασάν, Απολλωνίας και Φίερι, Bερατίου, Κορυτσάς και Αργυροκάστρου, μικροί και μεγάλοι έλαβαν τα βάγια από τους Μητροπολίτες (μεταξύ άλλων ο Βερατίου Ιγνάτιος ιερούργησε στον καθεδρικό ναό της πόλης, ο Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος στο ναό του Αγίου Γεωργίου Φίερι, ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος στην ενορία του Aγίου Νικολάου Ελμπασάν και ο Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ, καθώς και ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστις στο Ναό Αναστάσεως Τιράνων) και κληρικούς.

Και είπαν προσευχητικά το ολόκαρδο δικό τους «ναι» στο κάλεσμα του Χριστού. Του άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς τους, επειδή πιστεύουν ότι έρχεται «εν ονόματι Κυρίου», ότι τον έστειλε ο Θεός Πατέρας Του, για να μας σώσει από τη φθορά και το θάνατο.

Ένωσαν κι αυτοί τη δοξολογία τους , μαζί με τις αγνές φωνές των παιδιών, που τον επευφημούν στα Ιεροσόλυμα. Γιατί Αυτός μας χαρίζει τη μόνη πραγματική ζωή, την αιώνια ζωή.

Και αληθινή ζωή είναι να Τον πιστέψουμε και να Τον νιώσουμε με όλη μας την ύπαρξη ως την αυθεντική πηγή της αναφαίρετης χαράς.

Γι' αυτό να μη Τον θυμόμαστε και να Του λέμε «ευλογημένος ο ερχόμενος» μόνο κατά τις «μπόρες», ενώ στις «λικάδες» της ζωής μας τον «σταυρώνουμε» και τον «πουλάμε».

Στα κηρύγματα επισημάνθηκε ότι το Χριστό τον υποδέχθηκαν σαν επίγειο κοσμικό βασιλιά, αυτοί οι ίδιοι, που σε λίγες ημέρες θα τον καρφώσουν πάνω στο «θρόνο» του Σταυρού.

Από τη μια τον υμνούν με βάγια και από την άλλη θα τον δικάσουν, γιατί θέλησε να τους βγάλει από τους τάφους της απιστίας.

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

baioforos albania 1

Εμφανίσεις: 275825
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: