Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

elbasan 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος | Romfea.gr


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, με την προσέλευση μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών, τελέστηκαν οι Β΄ Χαιρετισμοί της Παναγίας στο Ελμπασάν της Αλβανίας.

Στο ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ενώ όλο το εκκλησίασμα με ευλάβεια ασπάστηκε τη στολισμένη εικόνα της Παναγίας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Παναγία είναι Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Και αποτελεί πρότυπο για κάθε Χριστιανό στον αγώνα για τελείωση και θέωση.

Πραγματικά, το αισθάνθηκαν και οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, η Παναγία, απέδειξε ότι η αγιοσύνη δεν είναι ουτοπία, αλλά κερδίζεται με το "κάλλος", την ομορφιά της ανθρώπινης ψυχής δηλαδή, όταν διατηρηθεί και δεν αλλοιωθεία από την αμαρτία.

Η Παναγία είναι η ελπίδα για κάθε απελπισμένο. Και το ένιωσαν αυτό καλά οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας στα χρόνια του διωγμού.

Η Θεοτόκος δίνει απλόχερα σ' όλους την αγάπη της, απαλύνει τον πόνο των κατατρεγμένων και αποτελεί το στήριγμα, το ακλόνητο στήριγμα για τα θύματα της ζωής και της ιστορίας.

Η επανάκτηση της χαράς, όπως την ένιωσε η Θεοτόκος την ημέρα της αγγελίας για τη γέννηση του Χριστού. αποτελεί το ζητούμενο για το σύγχρονο άνθρωπο στην κατάξερη εποχή μας, που χρειάζεται την πανευφρόσυνη πνευματική δροσιά της Παναγίας.

Ποτἐ άλλοτε ίσως δεν έγινε τέτοια αλλοίωση της αληθινής χαράς, που ξέφτισε το νόημά της, όπως στις ημέρες μας, όπου κυριαρχούν οι αγωνιώδεις συνθήκες ζωής και πιο πολύ η απομάκρυνσή μας από το Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Τη χαμένη χαρά μας, μπορούμε να την ξαναβρούμε κοντά στη Θεοτόκο. Αρκεί να το θελήσουμε και να το προσπαθήσουμε...

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

Εμφανίσεις: 279980
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: