Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

katixitika 4

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος | Romfea.gr


Μια πολλή ωφέλιμη διαδικασία οργανώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Ελμπασάν της Αλβανίας.

Νέες οικογένειες με παιδιά συγκεντρώνονται μια φορά το μήνα και κατηχούνται χριστιανικά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελμπασάν κ. Αντώνιο.

Υλοποιείται έτσι ένας από τους στόχους του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας κ. Αναστασίου, που είναι οι οικογένειες να ζουν κάτω από το φως του Χριστού.

Τα θέματα πολύ ενδιαφέροντα κάθε φορά, όπως το πρόσφατο: "Κι εσείς, πατέρες, μη φέρεστε στα παιδιά σας έτσι ώστε να εξοργίζονται, αλλά να τα ανατρέφετε δίνοντάς τους αγωγή και συμβουλές, που εμπνέονται από την πίστη στον Κύριο". (Εφεσίους 6: 4).

Ο διάλογος του Μητροπολίτη με τα ανδρόγυνα, σ' ένα οικείο περιβάλλον, και η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ασκεί την τέχνη της αγάπης, όπως αυτή ορίζεται στα αγιογραφικά αναγνώσματα.

Στην κοινωνία της Αλβανίας, που δοκιμάζεται, η αγάπη υπάρχει στις περισσότερες οικογένειες ως ένα συναίσθημα.

Πολύ συχνά, λέει ο ένας σύζυγος στον άλλο ότι τον αγαπάει. Αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και τους λένε ότι τα αγαπάνε. Είναι κάτι αυτό. Είναι, όμως, λειψό.

Οι σύζυγοι χρειάζεται να βιώνουν την καθημερινότητα, τις χαρές και τις λύπες, όχι μέσα από τη συναισθηματική, αλλά την εμπειρική αγάπη, προϋπόθεση της οποίας είναι η ζήση της αγαπητικής συνάντησης με το Θεό. Αυτή η συνάντηση, θα οδηγήσει τα πρόσωπα σε αυθεντική ενότητα και κοινωνία.

Έτσι οι σύζυγοι, που αποτελούν τον πυρήνα κάθε οικογένειας, θα ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της αγάπης του Θεού, η οποία θα περνάει από την καρδιά τους, θα καταλήγει στο μυαλό τους και θα τη "σκανάρουν" τα παιδιά τους, δηλαδή θα αντιλαμβάνονται πώς αισθάνεται ο μπαμπάς και η μαμά και ποιος είναι ο μεταξύ τους δεσμός.

Οι γονείς, οφείλουν να αναδειχθούν και να αποδειχθούν το πορθμείο, η γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην ευσπλαχνία του Θεού και στις εύπλαστες ψυχές των παιδιών τους.

Μέσα στο κέλυφος του Θεού, και όχι έξω από το κέλυφος του Θεού, νιώθει κανείς την ευτυχία να είναι όχι απλός σύζυγος ή απλή σύζυγος, καθώς και απλός μπαμπάς και απλή μαμά, αλλά αληθινός σύζυγος και αληθινός γονιός.

Για να επιτευχθεί αυτή η προοπτική, όμως, πρέπει να ζητείται η μέριμνα του Θεού και όλα τα άλλα θα γίνουν.

Όταν οι οικογένειες έχουν ως πρώτη προτεραιότητα το πως θα βολευτούν στα επίγεια και δεν γυρίζουν το κουμπί στη συχνότητα του Χριστού και κουρασμένες θα νιώθουν και βασανισμένες και χωρίς προσανατολισμό.

Η ουσία είναι η ιεράρχηση των πραγμάτων. Όταν οι οικογένειες βάλουν στο κέντρο τους το Χριστό, τότε δεν θα έχουν χώρο οι απλουστεύσεις και οι παραπλανητικές συνταγές.

katixitika 1

katixitika 1

katixitika 1

katixitika 1

katixitika 1

Εμφανίσεις: 300339
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: