Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

vlasalv 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος | Romfea.gr


Δημιούργημα, ένα από τα πολλά, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου είναι η νέα Μονή Αγίου Βλασίου στο Δυρράχιο, που εόρτασε πανηγυρικά τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2018, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι Νικολάου.

Πιστοί από την περιοχή, αλλά και σπουδαστές/τριες από τη Θεολογική Ακαδημία "Ανάσταση του Χριστού", που στεγάζεται δίπλα, όπως και παιδιά από τον «Ορθόδοξο Οίκο της Ελπίδας», που υπάρχει στον ίδιο χώρο (φιλοξενεί παιδιά 5-18 ετών, ορφανά, εγκαταλελειμμένα και βασανισμένα), συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Η μονή και τα ιδρύματα που λειτουργούν στο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, είναι έργα της αγάπης του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, κάτι, που ήταν στη σκέψη όσων εκκλησιάστηκαν.

Στο κήρυγμα, παρουσιάστηκε η ζωή του αγίου Βλασίου και επισημάνθηκε η ευεργετική παρουσία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Όλοι οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, ένιωσαν ότι με τη διάδοση της ορθόδοξης μαρτυρίας σε όσους αναζητούν την αλήθεια του Χριστού, μπορούν να γίνουν οι αγγελιοφόροι του μηνύματος της ειρήνης, της χαράς και της ελπίδας, για να ζήσει ο κόσμος.

Για να δουν οι άνθρωποι Θεού πρόσωπο. Για να βιώσουν τον ουρανό.

Για να μη συμβιβαστούν με τίποτε λιγότερο. Για να μεταμορφωθούν από χοϊκοί και πρόσκαιροι σε ουράνιοι και αθάνατοι.

Είναι ο επιδιωκόμενος καρπός για όσους αντιλαμβάνονται το σκοπό της υπάρξεώς τους και προσπαθούν να τον κάνουν τρόπο προοπτικής.

Εκείνο, που διαχρονικά διαχρονικά ο άγιος Βλάσιος είναι να ζει ο πιστός άχρονα, να μην περιορίζεται από το χώρο και την ύλη του, να ζει, δηλαδή, πνευματικά, έχοντας τη συνεχή αίσθηση της παρουσίας του Θεού.

vlasalv 2

vlasalv 2

vlasalv 2

vlasalv 2

vlasalv 2

vlasalv 2

vlasalv 9

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

dirraxio 1

Εμφανίσεις: 300606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: