Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

ilir metaΓράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα στο Συνοδικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στα Τίρανα, μετά τη λαμπρή χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Ανάστασης του Χριστού.

Πέρα από τις ευχές, που αντάλλαξαν, και παρά το εορταστικό κλίμα, έγιναν και αναφορές στα προβλήματα, που απασχολούν τη χώρα, ειδικά στα φαινόμενα της διαφθοράς και στη μετανάστευση των νέων.

Ο κ. Μέτα δείχνει στην πράξη ότι σέβεται το ενωτικό έργο του Αλβανίας Αναστασίου και αναγνωρίζει τη συνέπεια μεταξύ του λόγου και του βίου του.

Ήταν εκείνος άλλωστε, που του χορήγησε την αλβανική υπηκοότητα, μετά από 26 χρόνια έντονης και φωτεινής παρουσίας στη γειτονική χώρα.

Είναι ξεκάθαρο στην Αλβανία, εκτός των ακραίων κύκλων, ότι η ιεραποστολική μαρτυρία του κ. Αναστασίου είναι απόδειξη της αφιέρωσής του στο Θεό και τον άνθρωπο.

Με τη στάση του διδάσκει ότι πλησίον δεν είναι μόνο ο ομοεθνής ή ο ομόθρησκος, αλλά το κάθε άτομο, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας και τάξης. Πρότυπό του είναι οι πρωτοχριστιανικές κοινότητες, οι οποίες ήταν ανοικτές προς όλους αδιάκριτα.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και η επίσκεψη, την ίδια ημέρα, στον Αρχιεπίσκοπο του προέδρου της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας Σκεντέρ Μπρουτάϊ, του αρχηγού της Κοινότητας των Μπεκτασί Εντμόντ Μπραχίμι, καθώς και του δημάρχου Τιράνων κ. Εριόν Βελίαϊ.

Με την προσευχή, το κήρυγμα, το παράδειγμα και τη συμμετοχή του στις ανάγκες της κοινωνίας διαλαλεί, "τοις μακράν και τοις εγγύς", ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι γκέττο, αλλά προσλαμβάνει οικουμενικές διαστάσεις.

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, επιβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει τον Μακαριώτατο ως πρόσωπο αληθινής ελευθερίας, της ελευθερίας του Θεού, όπου κυριαρχεί η αγάπη και η ζωή. Είναι πια διεθνώς αποδεκτό και με βεβαιότητα πιστοποιημένο ότι ο κ. Αναστάσιος ανοίγει νέους ορίζοντες και καινούργια μονοπάτια, για να μπορούν οι συνάνθρωποι να βρουν τελικά το σωστό δρόμο.

Η δράση του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι μια επιβεβαίωση ότι το κάλεσμα του Χριστού να Τον ακολουθήσουμε βρίσκει και σήμερα μυστικά περάσματα στις ψυχές και ζωγραφίζει τη θεϊκή ομορφιά στο σκληρή εποχή μας.

Σε έναν κόσμο, που έχει εξελιχθεί σε θέατρο συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, προβάλλει ως άγγελος ειρήνης ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με το χαμόγελό του, έχοντας τα χαρακτηριστικά του ταπεινού φύλακα των θείων εντολών, του μακρόθυμου, του πράου, του αμνησίκακου.

Εμφανίσεις: 301344
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: