Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/11 13:54

albanias kats

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που αποδεικνύει και επιβεβαιώνει με συνέπεια την πνευματική, ανθρωπιστική, ηθική και κοινωνική διάσταση της προσφοράς του, αφού ολοκληρώθηκε η εκκρεμότητα της ταφής του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, χωρίς, βέβαια, να υποχωρήσει ο κλαυθμός και ο οδυρμός των δικών του ανθρώπων για την απώλειά του, επικοινώνησε με τους γονείς του, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018.

Δεν περιορίστηκε μόνο στην τυπική έκφραση των συλλυπητηρίων, αλλά με την πραότητα της καρδιάς του, που πηγάζει από την αγάπη και αναπαύεται στην αγάπη, γαλήνεψε τις ταραγμένες από τον πόνο, την πίκρα και την απογοήτευση ψυχές των καταρρακωμένων γονιών.

Μάλιστα ενίσχυσε οικονομικά την οικογένεια του αλησμόνητου Κων/νου Κατσίφα, γεγονός, που δείχνει ότι δεν παραμένει απόμακρος από τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά αντίθετα έρχεται πολύ κοντά τους, ώστε να μη νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, αλλά και γιατί πιστεύει ότι η αποστολή του, είναι αποστολή διακονίας και όχι κυριαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διακριτικά και ταυτόχρονα καθοριστικά, είχε παρέμβει δημόσια για να αποδοθεί η σορός του νεαρού Βορειοηπειρώτη από τις αλβανικές αρχές και να ταφεί.

Εκφράζοντας την εκκλησιαστική αυτοσυνειδησία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αποτελεί σύμβολο ενότητας και καλλιεργεί συστηματικά το έδαφος για μια ώριμη και προπαρασκευασμένη μεταστροφή του λαού προς το Θεό.

Διατηρεί την ισορροπία μπροστά σε εύθραυστα γεγονότα, προβάλλοντας ως αρχετυπικό τρόπο υπάρξεως το Χριστό.

Γνωρίζει να αποφορτίζει τις καταστάσεις στη δύσκολη περιοχή, που ποιμαίνει, και τις αναφορτίζει, μεταπλασσόμενες και μεταμορφούμενες στο φως της πίστης, για να γίνουν μέσο και όργανο της ειρηνικής πορείας προς το Θεό.

Εμφανίσεις: 300959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: