Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 16:30

kirillos3

ΤΙΡΑΝΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Την Εκκλησία της Αλβανίας επισκέπτεται από σήμερα, Σάββατο 28 Απριλίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Πριν από λίγο τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας, υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο "Μητέρα Τερέζα" ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Αμέσως μετά οι δύο Προκαθήμενοι μετέβησαν στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, όπου τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος προσφώνησε τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, τονίζοντας: ''Με αισθήματα ολοψύχου αδελφικής αγάπης και βαθυτάτης τιμής, Σας υποδεχόμεθα σήμερα, Άγιε Αδελφέ, Πατριάρχα Μόσχας''.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Κύριλλος ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται σήμερα για πρώτη φορά στην Εκκλησία της Αλβανίας, τονίζοντας την ιδιαίτερη σχέση και φιλία που έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συνόδευσε τον Πατριάρχη Μόσχας στο παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού, το οποίο ο Ρώσος Πατριάρχης  αποκάλεσε στολίδι και κόσμημα.

Τέλος ακολούθησαν συνομιλίες των δύο Προκαθημένων και των Μελών της Συνόδου, κεκλεισμένων των θυρών στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Αλβανίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

Εμφανίσεις: 303838
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: