Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ταμασού. 25/05 12:36

tamasou tzitzas 7

Το πρωί της Πέμπτης, 25 Μαΐου 2023, εορτή της Αναλήψεως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίτζας κ. Σίλβεστρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Κασπαρής, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής της Αναλήψεως.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στον διαχρονικό λόγο του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσετε πάντα τα έθνη» και εξήρε το έργο της ιεραποστολής. Μετέφερε τις ευχές του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, κ. Θεοδώρου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, για την άδεια να τελέσει τη Θεία Λειτουργία, τους κληρικούς και ευχήθηκε στον κυπριακό λαό όπως συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της ιεραποστολής και να προσεύχονται για τους ιεραποστόλους όπως Κύριος ο Θεός χαρίζει την εξ ύψους δύναμη και παρηγορία.

tamasou tzitzas 1

tamasou tzitzas 1

tamasou tzitzas 1

tamasou tzitzas 1

tamasou tzitzas 1tamasou tzitzas 1

Εμφανίσεις: 224124
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: