Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ταμασού. 22/05 18:55

assou tzitzas 8

Το πρωί της Δευτέρας, 22 Μαΐου 2023, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Άσσου κ. Τιμόθεος και Τζίτζας κ. Σίλβεστρος επισκέφθηκαν την Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Μαχαιρά.

Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής υπό του Ηγουμένου της Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, και των Πατέρων της Μονής.

Στη συνέχεια, εν πομπή πορεύθηκαν στο Καθολικό της Μονής, όπου έγινε σύντομη δέηση.

Ακολούθησε σύντομος προσλαλιά από τον Επίσκοπο κ. Τιμόθεο, ο οποίος αναφέρθηκε στον μοναχισμό και την αξία του στην Ορθοδοξία, αναφέρθηκε στο έργο της ιεραποστολής και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής για την υποδοχή που επιφύλαξαν.

Στην αντιφώνησή του ο Επίσκοπος Λήδρας εξέφρασε την χαρά του για την υποδοχή των δύο αρχιερέων στη Μονή, εκφράζοντας ευχές για το έργο της ιεραποστολής που επιτελούν στα πέρασα της οικουμένης.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκε κέρασμα στο συνοδικό της Μονής και ως ενθύμιο προς τους δύο αρχιερείς, ο Ηγούμενος δώρησε από ένα εικόνισμα της Παναγίας.

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

assou tzitzas 1

Εμφανίσεις: 292748
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: