Γράφτηκε από τον/την alphanews.live. 10/12 11:37

pafou georgios sinodos

Την κυβέρνηση καλεί  ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος να αναθεωρήσει την άποψη της για τους εκκλησιασμούς ιδίως αφού δηλώνει ότι καταλαβαίνει και την ψυχολογία του κόσμου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Πάφου χαρακτήρισε τα μέτρα που αναφέρονται στους εκκλησιασμούς υπερβολικά σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι πιστός και θέλει να εκκλησιαστεί στις γιορτές.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως είχαν κάνει  προετοιμασίες για να γίνονται δύο και τρεις λειτουργίες τα Χριστούγεννα τις μεγάλες γιορτές, ώστε να  να μπορέσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να εκκλησιαστεί ανάλογα με τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονταν. Τώρα συνέχισε, “έρχονται και ανατρέπονται τα πάντα”. 

Επεσήμανε δε, πως δεν θα καλέσουν τον τον κόσμο να παραβεί τα μέτρα μεν, αλλά καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της, προσθέτοντας πως ο "κόσμος θέλει να εκκλησιαστεί". Ο κόσμος σημείωσε ο Πάφου Γεώργιος, στερήθηκε το Πάσχα και  δεν μπορεί να μείνει και τα Χριστούγεννα μακριά. 

Πρόσθεσε δε, πως δεν θα πρέπει να κρίνουν κάποιοι από τους εαυτούς τους που εξαντλούν τα Χριστούγεννα σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επαναλαμβάνοντας πως ο κόσμος θέλει την εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης τόνισε  πως τα  μέτρα τα "κρατούμε"  και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί , ωστόσο  εκτίμησε πως οι 75 πιστοί που επιτρέπονταν τηρώντας τις αποστάσεις  πριν σε ένα ναό δεν καταστρατηγούν  τα μέτρα.

Δεν είναι μέσα στους ναούς που γίνεται καταστρατήγηση των μέτρων, αλλά κάπου αλλού που βρίσκεται ο κόσμος και έχει περισσότερες επαφές κοινωνικές, συμπλήρωσε. 

Κάλεσε ακόμη τους πιστούς να κάνουν υπομονή  και ο κορωνοιός θα περάσει, αλλά παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων τα μέτρα που έχει πάρει. Οι πιστοί να προσέχουν να είναι υπάκουοι στο Κράτος και  δεν μπορούμε να κάνουμε ανταρσία στο Κράτος, κατέληξε. 

Σημειώνεται πως με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα οποία ξεκινούν αύριο 06:00 το πρωί με ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου στις 05:00 το πρωί, ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος κάλεσε την Κυβέρνηση να εμπιστευτεί την εκκλησία η οποία όπως είπε τήρησε με ευλάβεια τα σχετικά πρωτόκολλα.

Χαρακτήρισε υπερβολικά και άδικα τα μέτρα για την εκκλησία ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη ψυχολογική επιβάρυνση των πιστών οι οποίοι όπως είπε νιώθουν την ανάγκη να εκκλησιαστούν τις μέρες των Χριστουγέννων.

«Όταν είχαν πει ότι θα επιτρέπονται 75 άτομα στους ναούς, είχαμε κάνει τους προγραμματισμούς μας έστω και με αυτούς τους αριθμούς στις πόλεις που έχουμε περισσότερο κόσμο να κάναμε δυο και τρεις λειτουργίες στις μεγάλες γιορτές τηρώντας τα μέτρα οι άνθρωποι να εκκλησιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι θα ήταν όνειδος για την εκκλησία ο πολλαπλασιασμός του ναού.

Τόνισε πως η εκκλησία δεν πρόκειται να καλέσει τον λαό να μην εισακούσει την Κυβέρνηση, ωστόσο καλεί την κυβέρνηση να εισακούσει τον κόσμο.

Όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Μόρφου Νεόφυτου, απέφυγε να τοποθετηθεί παραπέμποντας στον ίδιο και μη θέλοντας να μπει σε αντιπαράθεση μαζί του.

Εμφανίσεις: 301728
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: