Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/09 10:04

arxiepiskopos kyproy 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Πρόδρομο Προδρόμου σχετικά με το θέμα του Καθηγητή Τέχνης κ. Γεωργίου Γαβριήλ απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Μακαριώτατος στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας τονίζει ότι «ως Εκκλησία ουδέποτε θελήσαμε να περιορίσουμε τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης ή της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

«Στην περίπτωση του κ. Γαβριήλ, βλέπουμε με λύπη ότι ο δημιουργός με τα υπό συζήτηση έργα του, ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια άσκησης των ως άνω δικαιωμάτων, αφού αναπαριστώντας με αισχρό τρόπο την Κεφαλή της Εκκλησίας μας προσέβαλε σαφώς τα ιερά αισθήματα του λαού μας» προσθέτει σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος.

Στην συνέχεια της επιστολής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμπληρώνει πως είναι παντελώς απαράδεκτο ο κ. Γαβριήλ να προσβάλλει τον ίδιο τον Θεό, σε ένα Κράτος, το οποίο, ναι μεν είναι μικτό, όμως, κατά την συντριπτική πλειοψηφία του είναι χριστιανικό.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

Εμφανίσεις: 300173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: