Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου. 08/07 13:23

ypoyrgos kiproy 7

Συνάντηση με τον Προκαθήμενο τής κατά Κύπρον Εκκλησίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ο νέος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Ο νέος Υπουργός έφθασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου λίγο πριν το μεσημέρι και είναι η πρώτη φορά που συναντάται κατ’ ιδίαν, με την ιδιότητά του ως Υπουργού, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Καλωσορίζοντας τον κ. Πετρίδη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον νέο Υπουργό για την εκλογή και τον διορισμό του στη νευαραλγική θέση τού Υπουργού Άμυνας της ημικατεχόμενης Κύπρου.

«Θα είμαστε πάντοτε σε επαφή γιατί μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας, η αμυντική της θωράκιση μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις τής Τουρκίας, της οποίας μόνιμη επιθυμία είναι η πλήρης τουρκοποίηση τού νησιού μας. Ευελπιστούμε πως με τη βοήθεια τού Θεού θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για τα εθνικά μας προβλήματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ακόμη πως «Έχω ξεκαθαρισμένες απόψεις. Αν η Κύπρος έχει μία ισχυρή οικονομία και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, θα ξέρει η Τουρκία ότι δεν θα μπορεί να προελάσει εύκολα, χάριν στην ισχύ των οπλικών συστημάτων μας. Όσα κάνει η Τουρκία τα κάνει για εσωτερική κατανάλωση. Η πολιτική τής σύγχρονης εποχής όμως επιβάλλει συνεργασία και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει από το να είναι ο ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης είπε πως «θα συνεχίσουμε το έργο που επιτελείται και θα προχωρήσουμε στο αύριο με ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Θεωρούμε επιβεβλημένο να επισκεπτόμαστε τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας μας και να διατηρούμε όπως και με όλες τις παρατάξεις στενές σχέσεις, καθότι ως ένα σώμα πρέπει να στεκόμαστε σ’ αυτό τον αγώνα».

Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον νέο Υπουργό ένα αργυρό δίσκο με τον δικέφαλο αετό στο μέσον, σύμβολο τής βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση τού Νέου Υπουργού Αμύνης με τον Μακαριώτατο, ο δεύτεος παρέθεσε γεύμα στον Υπουργό.

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

ypoyrgos kiproy 1

Εμφανίσεις: 300981
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: