Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/03 14:33

pafou georgios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας μίλησε στην εκπομπή Άλφα Ενημέρωση ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

Ο Πανιερώτατος δήλωσε πως «η Εκκλησία ζει μέσα στον κόσμο τούτο και συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζονται χωρίς όμως να θέλει να συμβάλει στην δημιουργία πανικού».

Για το αν η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδόσει τον ιό, ο Μητροπολίτης Πάφου τόνισε ότι «η Θεία Κοινωνία είναι Μυστήριο, Σώμα και Αίμα Χριστού. Τόσα χρόνια που πέρασαν πολλές ασθένειες και λοιμώδη νοσήματα, δεν καταγγέλθηκε καμιά φορά μετάδοση κάποιας ασθένειας, κάποιου ιού με την Θεία Κοινωνία».

«Η προσέλευση στην θεία Κοινωνία είναι εθελοντική, αν κάποιος δεν πιστεύει θα μπορούσε σε κάποιο διάστημα να μένει μακρυά. Η εμπειρία τόσων αιώνων στην Εκκλησία δεν έχει δείξει μετάδοση από την Θεία Κοινωνία οποιουδήποτε ιού ή οποιασδήποτε ασθένειας. Άρα η Εκκλησία θα συνεχίσει κανονικά» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στο να ληφθούν κάποια μέτρα. Στα μέτρα τα οποία λαμβάνονται ήδη και οι ιερείς μας έχουν πάρει οδηγίες είναι, ο καλός αερισμός των χώρων συγκέντρωσης της εκκλησίας. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο».

«Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να μεταδώσει τον ιό και επομένως εάν κάποιοι έχουν εξασθενημένη την πίστη και δεν θέλουν να κοινωνήσουν, δεν τους αναγκάζει κανένας. Δεν μπορεί η Εκκλησία να έρθει και να αυτοκαταργήσει τον εαυτό της» πρόσθεσε ο Πανιερώτατος.

Δείτε τις δηλώσεις του Πανιερωτάτου στα βίντεο που ακολουθούν:

Εμφανίσεις: 300429
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: