Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 18:36

kiproy fanari 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην Κωνσταντινούπολη έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, μετά από επίσημη πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η πρόσκληση του κ. Βαρθολομαίου για να συλλειτουργήσουν οι δύο Προκαθήμενοι την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφενός διότι η Εκκλησία Κύπρου ανάγει την αυτοκεφαλία της στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο το 431 μ.Χ. στην Έφεσο και πάντοτε σεβόταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως τη Μητέρα Εκκλησία και αφετέρου στην παρούσα κατάσταση που προέκυψε σχετικά με την Εκκλησία της Ουκρανίας, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θεωρείται ως ένας από τους κύριους Προκαθημένους που ανέλαβαν μεσολαβητικό ρόλο προκειμένου να επέλθει η ειρήνη στην Εκκλησία.

Πριν από λίγο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο που διαμένει προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σασίμων κ. Γεννάδιο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο στη βασιλεύουσα, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη χαρά που βρίσκεται κοντά τους.

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου συνοδεύει ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, και ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου Μιχάλης Σπύρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αρκετοί είναι οι Ιεράρχες από άλλες Τοπικές αυτοκέφαλες εκκλησίες που, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, περιμένουν να δουν την στάση του Αρχιεπισκόπου για το μείζον αυτό θέμα τής Ορθοδοξίας.

kiproy fanari 4

kiproy fanari 2

 

Εμφανίσεις: 294395
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: