Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 14/02 12:12

neos presbis kipros 3

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Θεοχάρης Λαλάκος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Στη συνάντηση που είχαν, η οποία δίηρκεσε για περισσότερο από μία ώρα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πρώτιστα για το εθνικό θέμα και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή εδαφών στο νησί μας.

Ο νέος πρέσβης επιβεβαίωσε στον Μακαριώτατο πως η Ελλάδα παρακολουθεί συνεχώς όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις τής Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και τη γενικότερη προκλητική της στάση στη Μεσόγειο. Διαβεβαίωσε, ακόμη, πως η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε υποστηρικτής στα δίκαια τού κυπριακού ελληνισμού.

Ο Μακαριώτατος, στη συνέχεια, καλωσόρισε τον κ. Λαλάκο στην Κύπρο και του ευχήθηκε την παρά Κυρίου ενίσχυση στα νέα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Ως δώρο στον νέο πρέσβη ο Μακαριώτατος προσέφερε ένα ασημένιο αντίγραφο της ψηφιδωτής παράστασης που κοσμεί το Συνοδικό τής Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου με τον εκχριστιανισμό των εκεί κατοίκων από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Ο κ. Λαλάκος αντιπροσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα συλλεκτικό τόμο με εικόνες από την Ήπειρο.

neos presbis kipros 1

neos presbis kipros 1

neos presbis kipros 1

neos presbis kipros 1

neos presbis kipros 1

Εμφανίσεις: 291626
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: