Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/01 12:00

sinedrio siatistis 24

Αποστολή Κύπρο | Τηλέμαχος Παππάς


Ημερίδα με θέμα: "Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Ο Επίσκοπος της αγάπης και της θυσίας" πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα Εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς.

Στην Ημερίδα μίλησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Καλαμαριάς Ιουστίνος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου Θεολογία και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Ανέστης Κεσσελόπουλος.

Να αναφερθεί ότι η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Χριστιανική Ένωση Κυπρίων Επιστημόνων (Χ.Ε.Κ.Ε.) και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Σύντομη εισαγωγή στην ημερίδα πραγματοποίησε ο Πρωτοπρ. Θεόδωρος Στυλιανού, Αντιπρόεδρος ΧΕΚΕ και ακολούθησε η προσφώνηση του Προέδρου της Χ.Ε.Κ.Ε. κ. Φρίξο Κλεάνθους.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση από τον Ανέστη Κεσσελόπουλο, Ομότ. Καθηγητή Α.Π.Θ., Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα: «Η θεολογία στον λόγο και στην ποιμαντική του Σισανίου και Σιατίστης Παύλου».

Την δεύτερη εισήγηση πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Η διακονία στη Νεότητα του Σισανίου και Σιατίστης Παύλου», και ακολούθησε η Γ' εισήγηση της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Παναγίας Μικροκάστρου Σιατίστης Θεολογίας Μοναχής, με θέμα: «Ο ζήλος του οίκου σου κατέφαγέ με».

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος για την εισήγησή του με θέμα: «Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ως άλλος Παύλος», και την τελευταία εισήγηση πραγματοποίησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με θέμα: «Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ως μιμητής του Καλού Ποιμένος».

Τέλος ακολούθησε συζήτηση - και τα πορίσματα της ημερίδος, ενώ να αναφερθεί ότι τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Δρ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Εμφανίσεις: 300221
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: