Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 04/12 19:51

kypros 14

Με ευλάβεια και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της μνήμης του οσίου Σάββα του ηγιασμένου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου της Εξαρχίας τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου, παρουσίᾳ πλήθους κόσμου που από νωρίς συνέρρεαν με ευλάβεια, για να ζητήσουν την βοήθεια τού μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος στον λόγο του εξήρε την προσωπικότητα τού Αγίου Σάββα και ιδιαίτερα τον οσιακό του βίο, τον οποίο ακολούθησε από πολύ μικρή ηλικία, για αυτό και χαρακτηρίστηκε «παιδαριογέρων». Συνεχίζοντας τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να μας προβληματίζει, όπως προβλημάτισε και τον άγιο Σάββα, είναι ο Χριστός στη ζωή μας.

«Μάς αξίωσε και πάλι φέτος ο άγιος Θεός να εορτάσουμε ταπεινά, σεμνά και με ευλάβεια την εορτή τού αγίου Σάββα, ο οποίος κοσμήθηκε με τα χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος. Ετράνωσε τα δόγματα τής Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, για αυτό και η παρουσία του όπως μας περιγράφει ο υμνογράφος του παρείχε ομόνοια και ειρήνη.

Ήταν στύλος ακλόνητος τής υπομονής από μικρός, αγένειος, μέχρι το βαθύ γήρας αφοσιωμένος μοναχός. Δε λάμβανε υπ' όψιν τις συκοφαντίες και τα προσκόμματα των ανθρώπων, αλλά διέγραφε συνεχώς τα θελήματά του ενώπιον τού Θεού και τήρησε κατά γράμμα τις αρετές τού μοναχισμού ώστε να ονομασθεί ηγιασμένος.

Ας παρακαλέσουμε τον άγιο Σάββα, όπως τότε κατάφερε να φέρει ειρήνη στην Εκκλησία, έτσι και τώρα, εν όψει τού ουκρανικού θέματος που ανέκυψε, να πραΰνει τα σχίσματα και να φέρει την ομόνοια».

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

kypros 14

Εμφανίσεις: 301101
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: