Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/11 20:26

antiprospospia kipros 2

Έφθασε στην Κύπρο σήμερα το μεσημέρι μεγάλη εκκλησιαστική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από Επισκόπους, αλλά και Ηγουμένους ανδρώων και γυναικείων κοινοβιακών Μονών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σκοπός της επίσκεψής τους στην Μεγαλόνησο Κύπρο είναι η συμμετοχή τους στο Μοναστικό Συνέδριο, που συνδιοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις Ιερές Μητροπόλεις Λεμεσού, Κύκκου και Τηλλυρίας και Ταμασού και Ορεινής και το Συνοδικό Γραφείο Μοναχισμού του Πατριαρχείου Μόσχας.

Τα Συνέδρια αυτά αποσκοπούν στην περαιτέρω επιμόρφωση και μελέτη των τοπικών Μοναστικών παραδόσεων του Σλαβικού και Ελληνικού κόσμου.

Με την άνθηση του Μοναχισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και έντονη επιθυμία εκ μέρους των Σλάβων Ορθοδόξων για επαναφορά των Μοναστικών Παραδόσεων στις χώρες τους.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το περσυνό πρώτο Συνέδριο, οι εργασίες του Φετινού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνοδικό του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου «Άγιος Προκόπιος» στη Λευκωσία την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, θα έχουν ως γενικό τίτλο «Μοναχισμός και σύγχρονος κόσμος» και θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα τα εξής: (ΕΔΩ)

Σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα της άφιξης τους στην Κύπρο, τους Προσκυνητές – Συνέδρους υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος με ομάδα Κληρικών της Μητροπόλεώς του και τους ξενάγησαν και φιλοξένησαν στον ιστορικό ναό του Αγίου Λαζάρου, Προστάτου και Πολιούχου της Μητροπόλεως Κιτίου.

Πριν από την αναχώρηση τους από το ναό ο Άγιος Κιτίου πρόσφερε σε όλους αναμνηστικές εικόνες του Αγίου Λαζάρου και ευχήθηκε σε όλους καλή παραμονή στην Κύπρο και ευόδωση των εργασιών του Συνεδρίου.

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, οι Σύνεδροι θα επισκεφθούν το προσκύνημα των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στην Κοινότητα Μενοίκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και θα συνεχίσουν με προσκύνημα στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου.

Την Πέμπτη το πρωί, πριν από την έναρξη του Μοναστικού Συνεδρίου οι Σύνεδροι θα τύχουν υποδοχής και φιλοξενίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και θα έχουν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄.

antiprospospia kipros 1

antiprospospia kipros 1

Εμφανίσεις: 301820
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: